Til hovedinnhold

Kveite på røykeplanke

45 min
16 varer
34
Kveite på røykeplanke

Kveite på røykeplanke gir et spennende og godt resultat! Røykeplanken bør helst være av sedertre, og den bør bløtlegges før bruk. Har du ingen grillplanke eller røykplanke, kan du grille fisken rett på grillen. Gni kveitekoteletten inn med olivenolje, salt og pepper. Grill over høy varme, ca 3-4 minutter på hver side. Pensle med soyadressingen mot slutten av grillingen.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk Kveitekotelett, stor og tykk
  • 2 ss granateple, kjerner (kan sløyfes)
  • 2 stykker vårløk
  • urter, eller spirer til pynt
  • olivenolje
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 2 ss limesaft
  • 1 ts rød chili

Soyadressing

  • 0.5 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss appelsin, saft
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts ingefær, revet
  • 1 ts limeskall, finrevet
  • 1 ts appelsinskall

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk Kveitekotelett, stor og tykk
  • 2 ss granateple, kjerner (kan sløyfes)
  • 2 stykker vårløk
  • urter, eller spirer til pynt
  • olivenolje
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 2 ss limesaft
  • 1 ts rød chili

Soyadressing

  • 0.5 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss appelsin, saft
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts ingefær, revet
  • 1 ts limeskall, finrevet
  • 1 ts appelsinskall
Bland sammen alle ingrediensene til soyadressingen. Gni kveitekoteletten inn med litt olivenolje og krydre lett med salt og kvernet pepper. Pensle på litt av soyadressingen.
Legg planken på grillen, og la den ligge til det begynner å ryke godt av den. Legg på koteletten og grill over middels eller middels lav varme under lokk i ca 15-20 minutter.
Fisken er klar når skinnet på sidene enkelt kan dras av og kjøttet løsner fra benet. Grilltiden vil variere avhengig av varmen på grillen og tykkelsen på koteletten.
Dryss over granateplekjerner og finsnittet vårløk. Pynt gjerne med friske urter og server resten av soyadressingen ved siden av. En grønn salat er fint følge.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til soyadressingen. Gni kveitekoteletten inn med litt olivenolje og krydre lett med salt og kvernet pepper. Pensle på litt av soyadressingen.
Legg planken på grillen, og la den ligge til det begynner å ryke godt av den. Legg på koteletten og grill over middels eller middels lav varme under lokk i ca 15-20 minutter.
Fisken er klar når skinnet på sidene enkelt kan dras av og kjøttet løsner fra benet. Grilltiden vil variere avhengig av varmen på grillen og tykkelsen på koteletten.
Dryss over granateplekjerner og finsnittet vårløk. Pynt gjerne med friske urter og server resten av soyadressingen ved siden av. En grønn salat er fint følge.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?