Til hovedinnhold

Sitronkake med yoghurt og pasjonsfrukt

1 h 15 min
11 varer
248
Sitronkake med yoghurt og pasjonsfrukt
Malin Gimle Labråten

En skikkelig digg sitron- og yoghurtkake med frisk pasjonsfruktglasur!

Glasuren has på mens sitronkaken fortsatt er varm, noe som sammen med yoghurten gir en utrolig saftig kake. Dette er kakeversjonen av en tropisk paraplydrink!

Oppskrift: Malin Gimle Labråten/La Kompott

Ingredienser

1
porsjoner

Kakerøre

  • 2 stk egg
  • 220 g sukker
  • 190 g smeltet smør
  • 2.5 dl gresk yoghurt
  • 1 ss sitronsaft
  • 230 g mel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1 stk sitron, revet skall. Helst økologisk

Pasjonsfruktglasur

  • 0.4 dl pasjonsfruktsaft, (ca. fire store pasjonsfrukter)
  • 2 ss sitronsaft
  • 5 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kakerøre

  • 2 stk egg
  • 220 g sukker
  • 190 g smeltet smør
  • 2.5 dl gresk yoghurt
  • 1 ss sitronsaft
  • 230 g mel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1 stk sitron, revet skall. Helst økologisk

Pasjonsfruktglasur

  • 0.4 dl pasjonsfruktsaft, (ca. fire store pasjonsfrukter)
  • 2 ss sitronsaft
  • 5 ss melis
Varm ovnen til 170°C.
Smør en springform med diameter 20 centimeter. Legg bakepapir i bunnen.
Smelt smøret og kjøl ned.
Visp sammen egg og sukker for hånd i cirka 1 minutt, eller til blandingen begynner å skumme litt. Rør inn yoghurt, sitronjuice og sitronzest.
Bland sammen mel, bakepulver og natron.
Sikt halvparten av melet inn i deigen, rør inn smøret og vend til slutt inn resten av melet.
Ha røren over i formen og bak i 50 minutter, eller til den har fin farge og pinnen kommer ut tørr når du stikker i den.
Sil pasjonsfrukten gjennom en sil og bland sammen med melis og sitronjuice.
Stikk små huller i kaken med en tannpirker eller en grillpinne mens den fortsatt er varm og hell sakte over pasjonsfruktmelisen. Kjøl ned kaken.
Stikk små huller i kaken med en tannpirker eller en grillpinne mens den fortsatt er varm og hell sakte over pasjonsfruktmelisen. Kjøl ned kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170°C.
Smør en springform med diameter 20 centimeter. Legg bakepapir i bunnen.
Smelt smøret og kjøl ned.
Visp sammen egg og sukker for hånd i cirka 1 minutt, eller til blandingen begynner å skumme litt. Rør inn yoghurt, sitronjuice og sitronzest.
Bland sammen mel, bakepulver og natron.
Sikt halvparten av melet inn i deigen, rør inn smøret og vend til slutt inn resten av melet.
Ha røren over i formen og bak i 50 minutter, eller til den har fin farge og pinnen kommer ut tørr når du stikker i den.
Sil pasjonsfrukten gjennom en sil og bland sammen med melis og sitronjuice.
Stikk små huller i kaken med en tannpirker eller en grillpinne mens den fortsatt er varm og hell sakte over pasjonsfruktmelisen. Kjøl ned kaken.
Stikk små huller i kaken med en tannpirker eller en grillpinne mens den fortsatt er varm og hell sakte over pasjonsfruktmelisen. Kjøl ned kaken.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?