Til hovedinnhold

Formkake med appelsin

1 h 30 min
14 varer
45
Formkake med appelsin
Malin Gimle Labråten/La Kompott

Formkake med appelsin er en saftig og sprø kake med appelsin. Kaken smaker nesten enda bedre til frokost dagen etter.

Oppskrift: Malin Gimle Labråten/La Kompott

Ingredienser

8
porsjoner

Kakerøre

  • 200 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 2 ss earl grey , teblader, eller vanlig sort te i løse blader eller fra tepose
  • 2 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 120 g gresk yoghurt
  • 115 g smør

Ricottablanding

  • 180 g ricotta
  • 1 stk appelsin, revet skall. Gjerne økologisk
  • 1 stk sitron, revet skall. Gjerne økologisk
  • 2 ss melis
  • 1 - 2 ss sitronsaft

Crumble

  • 60 g mel
  • 60 g sukker
  • 45 g smør
  • 0.5 ts havsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kakerøre

  • 200 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 2 ss earl grey , teblader, eller vanlig sort te i løse blader eller fra tepose
  • 2 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 120 g gresk yoghurt
  • 115 g smør

Ricottablanding

  • 180 g ricotta
  • 1 stk appelsin, revet skall. Gjerne økologisk
  • 1 stk sitron, revet skall. Gjerne økologisk
  • 2 ss melis
  • 1 - 2 ss sitronsaft

Crumble

  • 60 g mel
  • 60 g sukker
  • 45 g smør
  • 0.5 ts havsalt
Varm ovnen til 175°C.
Smør en liten brødform (21cm x 10cm) med smør og kle bunnen med bakepapir.
Klyp sammen ingrediensene til crumble til de er akkurat blandet. Pass på å ikke kna den for lenge!
Smelt smøret og la kjøle litt ned.
Rør sammen ricotta, melis, appelsinskall og sitronskall. Smak til med sitronjuice.
Visp sammen egg og sukker for hånd til blandingen starter å skumme litt (ca 1 minutt)
Rør inn gresk yoghurt.
Knus tebladene litt i en morter eller med fingrene. Vend inn i røren.
Bland sammen mel, bakepulver og natron.
Sikt halvparten av melet inn i deigen, rør inn smøret og avslutt med å vende inn resten av melet.
Ha halvparten av røren i formen. Legg halvparten av ricottablandingen i en stripe sentrert i formen. Ha på litt mer kakerøre, deretter resten av ricottaen og avslutt med resten av kakerøren. Topp med crumble.
Bak i midten av ovnen ca. 50 minutter.
Bak i midten av ovnen ca. 50 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175°C.
Smør en liten brødform (21cm x 10cm) med smør og kle bunnen med bakepapir.
Klyp sammen ingrediensene til crumble til de er akkurat blandet. Pass på å ikke kna den for lenge!
Smelt smøret og la kjøle litt ned.
Rør sammen ricotta, melis, appelsinskall og sitronskall. Smak til med sitronjuice.
Visp sammen egg og sukker for hånd til blandingen starter å skumme litt (ca 1 minutt)
Rør inn gresk yoghurt.
Knus tebladene litt i en morter eller med fingrene. Vend inn i røren.
Bland sammen mel, bakepulver og natron.
Sikt halvparten av melet inn i deigen, rør inn smøret og avslutt med å vende inn resten av melet.
Ha halvparten av røren i formen. Legg halvparten av ricottablandingen i en stripe sentrert i formen. Ha på litt mer kakerøre, deretter resten av ricottaen og avslutt med resten av kakerøren. Topp med crumble.
Bak i midten av ovnen ca. 50 minutter.
Bak i midten av ovnen ca. 50 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?