Til hovedinnhold

Appelsin- og mandelkake

1 h
9 varer
122
Appelsin- og mandelkake
Malin Gimle Labråten/La Kompott

Appelsin- og mandelkake er en saftig og god mandelkake med appelsiner og brunt smør!

Kaken minner om en klassisk fransk “financier”, uten at du behøver å tenke på å skille egg og finne ut hva du skal gjøre med eggeplommene du har til overs.

Oppskrift: Malin Gimle Labråten/La Kompott

Ingredienser

8
porsjoner

Karamellisert sitrus

  • 2 stykker appelsin, eller blodappelsiner
  • kumquat, (kan sløyfes)
  • 0.75 dl sukker
  • 0.5 stk sitron, saften
  • vann

Kakerøre

  • 95 g smør, (skal bli 1 dl brunet smør)
  • 2 dl sukker
  • 4 stykker egg
  • 4.5 dl mandelmel
  • mandelflak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Karamellisert sitrus

  • 2 stykker appelsin, eller blodappelsiner
  • kumquat, (kan sløyfes)
  • 0.75 dl sukker
  • 0.5 stk sitron, saften
  • vann

Kakerøre

  • 95 g smør, (skal bli 1 dl brunet smør)
  • 2 dl sukker
  • 4 stykker egg
  • 4.5 dl mandelmel
  • mandelflak
Varm ovnen til 175 °C.
Ha bakepapir i en rund form med ca 25 cm diameter.
Lag de karamelliserte sitrusskivene: Skjær appelsinene og kumquats om du har i ca 0,5 cm tykke skiver og legg over i en liten kjele.
Dryss over sukker, ha i sitronjuice og hell på vann til det akkurat dekker frukten. La småkoke på lav varme i ca 15 minutter. Sett til side. Sitrussirupen skivene har kokt i skal du bruke til å pensle kaken med til slutt, så ikke hell den ut!
Brun smøret: Ha smøret i en liten kjele og la det putre på medium varme til det har fått en fin brunfarge og begynner å lukte himmelsk.
Rør sammen sukker og egg i en bolle. Målet er ikke å inkorporere luft, så bare rør enkelt og greit sammen med en gaffel eller visp.
Rør først inn mandelmelet, så smøret. Ha røren over i formen.
Plasser sitrusskivene i et enkelt lag på toppen av røren. Pass på så de ikke er for varme. Dryss mandelflak på toppen. Stek kaken i midten av ovnen i ca 28-30 min eller til den har fin farge.
Om sitrussirupen virker tynn, kan du koke videre for å redusere ut litt vann. Om den har omtrent samme tykkelse som lønnesirup når den er kald, er den bra.
Kaken pensles med sirup med en gang den har kommet ut av ovnen. Kjøl kaken skikkelig ned før du forsøker å dele den opp.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175 °C.
Ha bakepapir i en rund form med ca 25 cm diameter.
Lag de karamelliserte sitrusskivene: Skjær appelsinene og kumquats om du har i ca 0,5 cm tykke skiver og legg over i en liten kjele.
Dryss over sukker, ha i sitronjuice og hell på vann til det akkurat dekker frukten. La småkoke på lav varme i ca 15 minutter. Sett til side. Sitrussirupen skivene har kokt i skal du bruke til å pensle kaken med til slutt, så ikke hell den ut!
Brun smøret: Ha smøret i en liten kjele og la det putre på medium varme til det har fått en fin brunfarge og begynner å lukte himmelsk.
Rør sammen sukker og egg i en bolle. Målet er ikke å inkorporere luft, så bare rør enkelt og greit sammen med en gaffel eller visp.
Rør først inn mandelmelet, så smøret. Ha røren over i formen.
Plasser sitrusskivene i et enkelt lag på toppen av røren. Pass på så de ikke er for varme. Dryss mandelflak på toppen. Stek kaken i midten av ovnen i ca 28-30 min eller til den har fin farge.
Om sitrussirupen virker tynn, kan du koke videre for å redusere ut litt vann. Om den har omtrent samme tykkelse som lønnesirup når den er kald, er den bra.
Kaken pensles med sirup med en gang den har kommet ut av ovnen. Kjøl kaken skikkelig ned før du forsøker å dele den opp.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?