Til hovedinnhold

Bakte, grønne egg med stekt tomat- og chilisalsa

1 h
15 varer
63
Bakte, grønne egg med stekt tomat- og chilisalsa
"Australian Kitchen" Bill Granger

Dette er en frokostfavoritt fra den australske kokken Bill Granger. Når du skal lage bakte, grønne egg med stekt tomat- og chilisalsa, trenger du et stekebrett med flere små, ildfaste former. Du kan fylle de ildfaste formene og oppbevare dem i kjøleskapet med eggefyllet, slik at de er klare til å bakes neste dag til frokost.

Oppskrift: Bill Granger sin bok "Australian Kitchen"

Ingredienser

4
porsjoner

Stekt tomat- og chilisalsa

  • 2 stykker tomater, store
  • 1 stk rød chili, stor
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 500 g bladbete, eller sølvbete
  • 4 ss olivenolje
  • 3 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts kardemommefrø, hakket, eller malt kardemomme
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts spisskummen, frø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 200 ml kremfløte
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 8 stykker egg
  • 4 ss rømme
  • røkt paprikapulver, dryss over
  • surdeigsbrød, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Stekt tomat- og chilisalsa

  • 2 stykker tomater, store
  • 1 stk rød chili, stor
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 500 g bladbete, eller sølvbete
  • 4 ss olivenolje
  • 3 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts kardemommefrø, hakket, eller malt kardemomme
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts spisskummen, frø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 200 ml kremfløte
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 8 stykker egg
  • 4 ss rømme
  • røkt paprikapulver, dryss over
  • surdeigsbrød, til servering

Stekt tomat- og chilisalsa

Bruk en klype og hold chili og tomater direkte over en gassbrenner. Stek over en varm grill eller på grill i ovnen i fem til ti minutter. Snu ofte til de blir svarte.
Fjern tomat og chili fra varmen og legg i en lufttett boks. La ligge i fem minutter og skrell så av skallet og eventuelle stilker på grønnsakene.
Del tomatene i to, separer ut frøene og kutt opp kjøttet. Finhakk chilien og bland med tomatene sammen med olje og paprikapulver.
Sett til siden til resten er klart til servering.

Egg

Del bladbete i strimler og finhakk stilkene.
Varm olje i en stekepanne over medium varme. Tilsett stilkene, hvitløk og krydder, og stek i cirka ti minutter. Rør ofte, til stilkene er myke.
Tilsett de strimlede bladene med 2-3 spiseskjeer vann, og la det koke opp i fem til åtte minutter til bladene er myke.
Skru opp varmen. Hell kremfløte og sitronsaft oppi og la det surre i tre minutter.
Krydre med salt og pepper.
Sett ovnen på 200 grader. Hell miksen i fire 250-300 milliliter ildfaste former. Lag hull i miksen og knus et egg i hvert hull.
Dekk med folie og stek i 12-15 minutter, eller til eggehviten stivner.
Tilsett en skje rømme og tomat- og chilisalsa. Strø paprikakrydder over og server med surdeigsbrød.
woman cooking

Bon appetit!

Stekt tomat- og chilisalsa

Bruk en klype og hold chili og tomater direkte over en gassbrenner. Stek over en varm grill eller på grill i ovnen i fem til ti minutter. Snu ofte til de blir svarte.
Fjern tomat og chili fra varmen og legg i en lufttett boks. La ligge i fem minutter og skrell så av skallet og eventuelle stilker på grønnsakene.
Del tomatene i to, separer ut frøene og kutt opp kjøttet. Finhakk chilien og bland med tomatene sammen med olje og paprikapulver.
Sett til siden til resten er klart til servering.

Egg

Del bladbete i strimler og finhakk stilkene.
Varm olje i en stekepanne over medium varme. Tilsett stilkene, hvitløk og krydder, og stek i cirka ti minutter. Rør ofte, til stilkene er myke.
Tilsett de strimlede bladene med 2-3 spiseskjeer vann, og la det koke opp i fem til åtte minutter til bladene er myke.
Skru opp varmen. Hell kremfløte og sitronsaft oppi og la det surre i tre minutter.
Krydre med salt og pepper.
Sett ovnen på 200 grader. Hell miksen i fire 250-300 milliliter ildfaste former. Lag hull i miksen og knus et egg i hvert hull.
Dekk med folie og stek i 12-15 minutter, eller til eggehviten stivner.
Tilsett en skje rømme og tomat- og chilisalsa. Strø paprikakrydder over og server med surdeigsbrød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?