Til hovedinnhold

Oreo-kake med påskeegg

1 h 30 min
8 varer
1.1k
Oreo-kake med påskeegg
Kristoffer Kaayne Kaalsaas

Denne oreo-kaken med påskeegg ble laget av Kristoffer Kaayne Kaalsaas, alias @kaaynelagermat etter en utfordring fra artisten Unge Ferrari/Stig Brenner.

– Jeg tok selvfølgelig utfordringen på strak arm, men kunne aldri ha gjort den så bra som den ble uten følgerne mine, skriver Kristoffer Kaayne Kaalsaas.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 pakke Oreo-kjeks
  • 80 g smeltet smør
  • 100 g hvit sjokolade
  • 2 pakke påskeegg, fra Freia (De i lilla boks med krem)
  • 150 g kremost naturell
  • 75 g melis
  • 1 dl kremfløte, pisket til krem

Ekstra topping

  • appelsinskall, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 pakke Oreo-kjeks
  • 80 g smeltet smør
  • 100 g hvit sjokolade
  • 2 pakke påskeegg, fra Freia (De i lilla boks med krem)
  • 150 g kremost naturell
  • 75 g melis
  • 1 dl kremfløte, pisket til krem

Ekstra topping

  • appelsinskall, revet
Legg Oreo-kjeksen i en pose og knus til den har samme tekstur som grov sand. Bruk gjerne en food processor om du har det. Bland Oreo-kjeksen sammen med det smelta smøret, og rør til alt er dekket av smøret.
Ha bakepapir i bunnen av en 20 cm springform. Hell over kjeksblandingen og press ut i kanten på formen. Ikke press for hardt, ellers blir kakebunnen veldig hard og kompakt. Sett formen deretter i kjøleskapet.
Smelt den hvite sjokoladen i biter over et vannbad. Hvit sjokolade "svir seg" ved 44 grader, så ikke bruk for høy varme. Den skal bare akkurat smelte.
Ta ut kremen fra påskeeggene, og legg "eggeskallene" i fryseren. Bland kremen godt sammen med Philadelphia-ost, melis og den smelta hvite sjokoladen.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i kremostblandingen. Bruk en slikkepott for å vende inn kremen så du beholder mest mulig av lufta.
Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time så kremen får stivnet.
Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time så kremen får stivnet.
Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka, gjerne sammen med litt revet appelsinskall. Appelsinskallet gir kaken en friskere smak.
Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka, gjerne sammen med litt revet appelsinskall. Appelsinskallet gir kaken en friskere smak.
woman cooking

Bon appetit!

Legg Oreo-kjeksen i en pose og knus til den har samme tekstur som grov sand. Bruk gjerne en food processor om du har det. Bland Oreo-kjeksen sammen med det smelta smøret, og rør til alt er dekket av smøret.
Ha bakepapir i bunnen av en 20 cm springform. Hell over kjeksblandingen og press ut i kanten på formen. Ikke press for hardt, ellers blir kakebunnen veldig hard og kompakt. Sett formen deretter i kjøleskapet.
Smelt den hvite sjokoladen i biter over et vannbad. Hvit sjokolade "svir seg" ved 44 grader, så ikke bruk for høy varme. Den skal bare akkurat smelte.
Ta ut kremen fra påskeeggene, og legg "eggeskallene" i fryseren. Bland kremen godt sammen med Philadelphia-ost, melis og den smelta hvite sjokoladen.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i kremostblandingen. Bruk en slikkepott for å vende inn kremen så du beholder mest mulig av lufta.
Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time så kremen får stivnet.
Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time så kremen får stivnet.
Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka, gjerne sammen med litt revet appelsinskall. Appelsinskallet gir kaken en friskere smak.
Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka, gjerne sammen med litt revet appelsinskall. Appelsinskallet gir kaken en friskere smak.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?