Til hovedinnhold

Havregrøt med blåbær

25 min
9 varer
162
Johanna Siring/VG

Trenger du litt frokostvariasjon kan du teste ut svarthavre-grøt med blåbær. Urkornet, som med sin litt «nøttete» smak er på full fart tilbake på frokostbordet.

Når havren i tillegg er kuttet, steel cut, får den også en annen struktur og tyggemotstand.

Tips: Her har jeg brukt havregryn fra Svarthavre, et urkorn med en helt spesiell struktur. Får du ikke tak i det kan du koke grøten på de havregrynene du har tilgjengelig (men husk at både tid og væskemengden da reduseres)

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 dl havregryn, helst av typen steel cut
  • 4 dl vann
  • 4 dl melk
  • 1 klype salt
  • 1 dl blåbær, ferske eller frosne

Forslag til topping

  • sukker
  • honning
  • bær, friske eller tørkede
  • frukt, fersk eller tørket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl havregryn, helst av typen steel cut
  • 4 dl vann
  • 4 dl melk
  • 1 klype salt
  • 1 dl blåbær, ferske eller frosne

Forslag til topping

  • sukker
  • honning
  • bær, friske eller tørkede
  • frukt, fersk eller tørket
Bland havregryn med vann, melk og salt i en tykkbunnet kasserolle.
Kok opp og la det småkoke i 20 minutter.
Rør inn blåbær og server grøten med ønsket topping.
woman cooking

Bon appetit!

Bland havregryn med vann, melk og salt i en tykkbunnet kasserolle.
Kok opp og la det småkoke i 20 minutter.
Rør inn blåbær og server grøten med ønsket topping.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?