Til hovedinnhold

Kanelboller i vaffeljern

2 h 30 min
9 varer
2.6k
Kanelboller i vaffeljern
Kristine Ilstad - Det søte liv

I USA har ”Cinnamon Roll Waffles” vært populære lenge, og det er nok både fordi de er gøy å lage og veldig gode å spise. Man lager deigen og fyllet til kanelbollene på ordinær måte, men i stedet for å legge kanelbolleskivene på stekeplaten, etterheve og steke dem i ovnen, legges de i vaffeljernet.

I vaffeljernet smelter kanelfyllet og gir en søt, karamellisert skorpe på kanelbollevaflene. Innsiden blir myk og deilig. Kanelbolleskivene trenger ikke å etterheves før de legges i vaffeljernet, og det tar ikke mer enn 2-3 minutter å steke en kanelbolle i vaffeljernet.

Et nyttig tips er å fryse ustekte kanelbolleskiver du ikke vil bruke med det samme. Da kan du hente dem ut av fryseren senere og tine dem i 20 minutter. Deretter steker du dem i vaffeljernet, og vips har du nystekte kanelbollevafler! Ferdigstekte kanelbollevafler kan også fryses.

Oppskriften gir ca. 25 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

12
porsjoner
  • 100 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 150 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 2 stk egg
  • 1 kg hvetemel

Fyll

  • 200 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 3 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 150 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 2 stk egg
  • 1 kg hvetemel

Fyll

  • 200 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 3 ss kanel
Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig.
La deigen heve i 1 time.
Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leiven.
Rull sammen leiven fra langsiden. Skjær rullen i skiver som legges utover bordet.
Stek kanelbolleskivene i vaffeljern på middels varme. Press lett på lokket slik at kanelbolleskivene flates litt utover i jernet. Du kan både bruke belgisk vaffeljern og vanlig vaffeljern.
Tilpass temperaturen på vaffeljernet. Det pleier å ta 2-3 minutter til kanelbollevaflene blir gjennomstekte.
Avkjøl kanelbollevaflene på rist og server dem nystekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig.
La deigen heve i 1 time.
Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leiven.
Rull sammen leiven fra langsiden. Skjær rullen i skiver som legges utover bordet.
Stek kanelbolleskivene i vaffeljern på middels varme. Press lett på lokket slik at kanelbolleskivene flates litt utover i jernet. Du kan både bruke belgisk vaffeljern og vanlig vaffeljern.
Tilpass temperaturen på vaffeljernet. Det pleier å ta 2-3 minutter til kanelbollevaflene blir gjennomstekte.
Avkjøl kanelbollevaflene på rist og server dem nystekte.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?