Til hovedinnhold

BLT-salat

20 min
12 varer
1.2k
BLT-salat

Det finnes dager hvor det er helt på sin plass med en deilig frisk salat med sprøtt bacon, saftige tomater og rause mengder kremet dressing med både hvitløk og gressløk.

Tips: Brødkrutonger kan du lage selv av daggammelt brød. Riv et par skiver i passende biter. Vend bitene med litt olivenolje og stek dem gylne og sprø i ovnen ved 200 grader, i cirka 10-12 minutter.

Topp gjerne salaten med litt revet parmesan.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 6 skive(r) bacon
  • 250 g tomater, små
  • 2 stk hjertesalat
  • brødkrutonger
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, som gressløk, persille, kjørvel og/eller basilikum

Dressing

  • 3 ss rømme, creme fraiche eller kefir
  • 2 ss majones
  • 0.5 stk hvitløksfedd, revet eller finhakket
  • sitronsaft, noen dråper etter ønske
  • salt og kvernet pepper
  • gressløk, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 skive(r) bacon
  • 250 g tomater, små
  • 2 stk hjertesalat
  • brødkrutonger
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, som gressløk, persille, kjørvel og/eller basilikum

Dressing

  • 3 ss rømme, creme fraiche eller kefir
  • 2 ss majones
  • 0.5 stk hvitløksfedd, revet eller finhakket
  • sitronsaft, noen dråper etter ønske
  • salt og kvernet pepper
  • gressløk, hakket
Sprøstek baconet i stekepanne eller i ovnen (legg baconet på et stekebrett med bakepapir og stek det gyllent og sprøtt ved 200 grader, snu det gjerne underveis i stekingen).
Del tomatene og vend dem med litt olje, salt, pepper og urter.
Rens og del salaten i grove biter. Visp sammen rømme, majones og hvitløk til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og bland til slutt inn hakket gressløk.
Fordel salaten, bacon og tomater på to tallerkener (eller lag et stort fat). Dryss over brødkrutonger og topp med dressing.
woman cooking

Bon appetit!

Sprøstek baconet i stekepanne eller i ovnen (legg baconet på et stekebrett med bakepapir og stek det gyllent og sprøtt ved 200 grader, snu det gjerne underveis i stekingen).
Del tomatene og vend dem med litt olje, salt, pepper og urter.
Rens og del salaten i grove biter. Visp sammen rømme, majones og hvitløk til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og bland til slutt inn hakket gressløk.
Fordel salaten, bacon og tomater på to tallerkener (eller lag et stort fat). Dryss over brødkrutonger og topp med dressing.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?