Til hovedinnhold

Grillede sjøkreps med kryddersmør

30 min
8 varer
166
Grillede sjøkreps med kryddersmør

Grillede sjøkreps med hjemmelaget kryddersmør er intet mindre enn hysterisk godt. Får du ikke tak i ramsløk kan du bytte ut ramsløkbladene med en god håndfull basilikumblader eller bladpersille. Du kan selvsagt mikse og trikse urter og mengde etter eget ønske.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 kg sjøkreps, rå
  • salt, kvernet
  • pepper, kvernet
  • 0.5 stk sitron, Saft og revet skall

Kryddersmør

  • 150 g smør
  • 12 stykker ramsløk, blader
  • 1 bunt gressløk
  • 1 håndfull estragon, friske blader

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 kg sjøkreps, rå
  • salt, kvernet
  • pepper, kvernet
  • 0.5 stk sitron, Saft og revet skall

Kryddersmør

  • 150 g smør
  • 12 stykker ramsløk, blader
  • 1 bunt gressløk
  • 1 håndfull estragon, friske blader
Bland romtemperert smør med hakkede urter, hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Kjør det gjerne sammen med en stavmikser.
Bland romtemperert smør med hakkede urter, hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Kjør det gjerne sammen med en stavmikser.
Avliv krepsen ved å gi dem et raskt opphold i fosskokende vann. Avkjøl i isvann og oppbevar krepesen i kjøleskap frem til videre bruk.
Avliv krepsen ved å gi dem et raskt opphold i fosskokende vann. Avkjøl i isvann og oppbevar krepesen i kjøleskap frem til videre bruk.
Del krepsen i to på langs, nesten igjennom, og ”brett” krepsen ut som en sommerfugl. Fjern paven og tarmen.
Del krepsen i to på langs, nesten igjennom, og ”brett” krepsen ut som en sommerfugl. Fjern paven og tarmen.
Krydre kjøttet lett med salt og pepper og legg på godt med kryddersmør. Legg krepsen på varm grill med skallet ned.
Krydre kjøttet lett med salt og pepper og legg på godt med kryddersmør. Legg krepsen på varm grill med skallet ned.
Grilles til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca 10 - 15 minutter. Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften og smøret.
Grilles til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca 10 - 15 minutter. Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften og smøret.
woman cooking

Bon appetit!

Bland romtemperert smør med hakkede urter, hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Kjør det gjerne sammen med en stavmikser.
Bland romtemperert smør med hakkede urter, hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Kjør det gjerne sammen med en stavmikser.
Avliv krepsen ved å gi dem et raskt opphold i fosskokende vann. Avkjøl i isvann og oppbevar krepesen i kjøleskap frem til videre bruk.
Avliv krepsen ved å gi dem et raskt opphold i fosskokende vann. Avkjøl i isvann og oppbevar krepesen i kjøleskap frem til videre bruk.
Del krepsen i to på langs, nesten igjennom, og ”brett” krepsen ut som en sommerfugl. Fjern paven og tarmen.
Del krepsen i to på langs, nesten igjennom, og ”brett” krepsen ut som en sommerfugl. Fjern paven og tarmen.
Krydre kjøttet lett med salt og pepper og legg på godt med kryddersmør. Legg krepsen på varm grill med skallet ned.
Krydre kjøttet lett med salt og pepper og legg på godt med kryddersmør. Legg krepsen på varm grill med skallet ned.
Grilles til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca 10 - 15 minutter. Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften og smøret.
Grilles til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca 10 - 15 minutter. Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften og smøret.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?