Til hovedinnhold

Cocktail: Catharina

10 min
4 varer
120
Cocktail: Catharina

- Akevittcocktailen Catharina er oppkalt etter Catharina Lysholm, som i sin tid fikk bygget skipet som den aller første linjeakevitten seilte med. Det er egentlig en trist historie om et nederlag.

- Det var i 1805 trønderske handelsmenn forsøkte å selge akevitt i Batavia, det som heter Indonesia i dag. Men akevitten falt rett og slett ikke i smak, så de måtte ta den med tilbake til Norge. Vel hjemme smakte man på akevitten, og oppdaget at den lange sjøreisen hadde gjort den rundere og mer aromatisk. Dermed var linjeakevitten født. Akevitt er et kult brennevin å bruke i cocktailer, og kan brukes litt på samme måte som gin, forteller Arnt Steffensen.

Oppskrift: Fra boken "Fredagscocktails" av Arnt Steffensen. Foto: Line Dammen

Ingredienser

1
porsjoner
  • 4 cl akevitt, linjeakevitt
  • 6 cl eplemost
  • 8 cl tonic
  • kanelstang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 cl akevitt, linjeakevitt
  • 6 cl eplemost
  • 8 cl tonic
  • kanelstang
Et longdrinkglass fylles med isbiter.
Ha i akevitt og eplemost.
Fyll opp med tonic.
Pynt med en kanelstang.
woman cooking

Bon appetit!

Et longdrinkglass fylles med isbiter.
Ha i akevitt og eplemost.
Fyll opp med tonic.
Pynt med en kanelstang.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?