Til hovedinnhold

Empanadas fylt med kjøttdeig

1 h
8 varer
1.0k
Empanadas fylt med kjøttdeig

Argentinske Romina Yanarello (25) og Nicolás Peranic (28) erobrer Oslo med sine empanadas. Hun er konditor, han er kokk. Til vanlig jobber de på fine dining-restaurantene A’laise og Maaemo i Oslo. Da de begge ble permittert fra restaurant-jobbene strakk ikke pengene til levekostnader til. Løsningen fant de i empanadas fra hjemlandet.

Nå vil de introdusere flere nordmenn for empanadasene «alle» snakker om.

Fyllet er nok til 12-15 empanadas. Empanadas kan enten frityrsteikes eller steikes i ovn.

Oppskrift: De Mi Tierra

Ingredienser

2
porsjoner
  • 500 g kjøttdeig
  • 3 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 3 stk eggeplomme, hardkokt
  • 50 g grønne oliven, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kjøttdeig
  • 3 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 3 stk eggeplomme, hardkokt
  • 50 g grønne oliven, hakket
Varm olje i en stor panne, og steik kjøttdeigen over medium varme. Bruk en gaffel til å dele kjøttdeigen i små biter.
Fjern kjøttdeigen fra pannen, og sett til siden.
Behold saften fra kjøttdeigen og legg til mer olje i pannen. Stek løk og paprika til gyllenbrune.
Legg til kjøttdeig, salt, pepper, spisskumen og paprikakrydder, og la det steke sammen i 15 minutter.
Avkjøl.
Når det er avkjølt, tilsett de hardkokte eggene og oliven.
Fyll fyllet i deigen: Ta en runding av deigen, og fyll med en skje av fyllet.
Fyll fyllet i deigen: Ta en runding av deigen, og fyll med en skje av fyllet.
Brett og press kantene. Forsikre deg om at kantene på empanadaen er helt tette.
Brett og press kantene. Forsikre deg om at kantene på empanadaen er helt tette.
Du kan velge hvilken form du vil på lukkingen. Enten bare press med fingrene, eller med en gaffel.
Du kan velge hvilken form du vil på lukkingen. Enten bare press med fingrene, eller med en gaffel.
Eller lag "bølger" som på bildet.
Eller lag "bølger" som på bildet.
Frityrstek empanadasene på 180 grader til gyllenbrune, eller pensle med eggeplomme og steik i ovnen på 220 grader i 10 minutter.
Frityrstek empanadasene på 180 grader til gyllenbrune, eller pensle med eggeplomme og steik i ovnen på 220 grader i 10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Varm olje i en stor panne, og steik kjøttdeigen over medium varme. Bruk en gaffel til å dele kjøttdeigen i små biter.
Fjern kjøttdeigen fra pannen, og sett til siden.
Behold saften fra kjøttdeigen og legg til mer olje i pannen. Stek løk og paprika til gyllenbrune.
Legg til kjøttdeig, salt, pepper, spisskumen og paprikakrydder, og la det steke sammen i 15 minutter.
Avkjøl.
Når det er avkjølt, tilsett de hardkokte eggene og oliven.
Fyll fyllet i deigen: Ta en runding av deigen, og fyll med en skje av fyllet.
Fyll fyllet i deigen: Ta en runding av deigen, og fyll med en skje av fyllet.
Brett og press kantene. Forsikre deg om at kantene på empanadaen er helt tette.
Brett og press kantene. Forsikre deg om at kantene på empanadaen er helt tette.
Du kan velge hvilken form du vil på lukkingen. Enten bare press med fingrene, eller med en gaffel.
Du kan velge hvilken form du vil på lukkingen. Enten bare press med fingrene, eller med en gaffel.
Eller lag "bølger" som på bildet.
Eller lag "bølger" som på bildet.
Frityrstek empanadasene på 180 grader til gyllenbrune, eller pensle med eggeplomme og steik i ovnen på 220 grader i 10 minutter.
Frityrstek empanadasene på 180 grader til gyllenbrune, eller pensle med eggeplomme og steik i ovnen på 220 grader i 10 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?