Til hovedinnhold

Snickerskake i langpanne

1 h
11 varer
681
Snickerskake med sjokoladekrem og peanøtter på toppen
Kristine Ilstad

Dette er en snickerskake i langpanne, som smaker deilig søtt og salt av peanøtter og sjokolade. Kaken er lett å lage og får en herlig, småseig konsistens, som er nydelig sammen med den bløte sjokoladekremen.

Kaken tiner raskt, og deler du den opp i biter før du fryser ned har du alltid noen godbiter på lur.

Oppskriften er beregnet til stor langpanne.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Kakebunn

  • 6 stk eggehvite
  • 5 dl sukker
  • 350 g peanøtter, salte
  • 200 g ritzkjeks
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem

  • 6 stk eggeplomme
  • 100 g melis
  • 100 g smør
  • 200 g kokesjokolade

Pynt

  • 50 g peanøtter, salte
  • 50 g kokesjokolade
  • 1 ss kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kakebunn

  • 6 stk eggehvite
  • 5 dl sukker
  • 350 g peanøtter, salte
  • 200 g ritzkjeks
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem

  • 6 stk eggeplomme
  • 100 g melis
  • 100 g smør
  • 200 g kokesjokolade

Pynt

  • 50 g peanøtter, salte
  • 50 g kokesjokolade
  • 1 ss kremfløte
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs.
Knus peanøtter og Ritz-kjeks i food processor til en kornete masse. Vend dette inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 20-25 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i langpannen til den er helt kald. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladebitene smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret så i eggedosisen og rør godt. Avkjøl glasuren til den har en tykk og smørevennlig konsistens.
Smør glasuren over snickerskaken og del kaken opp i firkanter. Pynt gjerne hvert kakestykke med noen peanøtter og sjokoladesaus laget av kokesjokolade som er smeltet sammen med litt kremfløte.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs.
Knus peanøtter og Ritz-kjeks i food processor til en kornete masse. Vend dette inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 20-25 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i langpannen til den er helt kald. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladebitene smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret så i eggedosisen og rør godt. Avkjøl glasuren til den har en tykk og smørevennlig konsistens.
Smør glasuren over snickerskaken og del kaken opp i firkanter. Pynt gjerne hvert kakestykke med noen peanøtter og sjokoladesaus laget av kokesjokolade som er smeltet sammen med litt kremfløte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?