Til hovedinnhold

Sørlandsboller - fylte boller med vaniljekrem

1 h
7 varer
397
Sørlandsboller - fylte boller med vaniljekrem

Prøv en alternativ vri på fastelavnsbollene med Elin Vatnar Nilsen bak krem.no sine "sørlandsboller".

Til denne oppskriften trenger du 15 boller.

Tips fra Elin: "Bollene er er veid til 60 gram, det vil si, ikke så store. Det er flere måter å ha vaniljekremen i bollene, jeg valgte å dele dem. Du kan også putte vaniljekremen i en sprøytepose med en litt spiss tyll, dytte den inn i bollen fra undersiden, og tyte på med krem.

Velger du å dele bollen er det smart å grave ut litt av innmaten. Da får du mer plass til vaniljekrem. Sjokoladesausen på toppen er sjokolade smeltet sammen med fløte. Jeg smelter i mikro. Du kan godt gjøre det over vannbad, det vil si, du har litt vann i en liten kjele, legger sjokolade og fløte i en bolle og setter over dampen. Rør til alt er glatt."

Oppskrift/foto: Elin Vatnar Nilsen.

Ingredienser

5
porsjoner

Vaniljekrem

  • 1.25 dl melk
  • 1.25 dl fløte
  • 50 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 0.5 stk vaniljestang, eller 3 teskjeer vaniljesukker
  • 2 stk eggeplomme

Sjokoladeglasur til toppen

  • 100 g sjokolade
  • 50 g fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Vaniljekrem

  • 1.25 dl melk
  • 1.25 dl fløte
  • 50 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 0.5 stk vaniljestang, eller 3 teskjeer vaniljesukker
  • 2 stk eggeplomme

Sjokoladeglasur til toppen

  • 100 g sjokolade
  • 50 g fløte
Bak boller, ca. 15 stk.
Lag vaniljekrem. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.
Del avkjølte boller, grav gjerne litt av innmaten ut at toppen, så får du plass til mer vaniljekrem.
Legg på ca. 20-25 g vaniljekrem på hver bolle. Legg på «lokket».
Smelt sjokolade og fløte sammen, enten over vannbad (se beskrivelse i teksten over) eller i mikro.
Bruk en skje og la glasuren renne utover på hver bolle.
Oppbevares kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Bak boller, ca. 15 stk.
Lag vaniljekrem. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.
Del avkjølte boller, grav gjerne litt av innmaten ut at toppen, så får du plass til mer vaniljekrem.
Legg på ca. 20-25 g vaniljekrem på hver bolle. Legg på «lokket».
Smelt sjokolade og fløte sammen, enten over vannbad (se beskrivelse i teksten over) eller i mikro.
Bruk en skje og la glasuren renne utover på hver bolle.
Oppbevares kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?