Til hovedinnhold

Fastelavnsboller med surdeig

5 h
10 varer
68
Fastelavnsboller med surdeig
Farine bakeri og spiseri

Prøv fastelavnsboller bakt med surdeig!

Bakeriet Farine i Oslo gir fastelavnsbollene litt ekstra kjærlighet med surdeig, og med oppskriften deres og litt ekstra tid kan du gjøre det samme. Husk at bollene krever en del heving, så begynn dagen før. Det anbefales å la bollene heve over natten eller mens du er på jobb, så slipper du å vente.

Denne oppskriften er nok til ti 110 grams hveteboller, som kan være for store for noen. På Farine bruker de 80 grams boller, da bollene er enklere å spise med fyll når de er litt mindre.

Her finner du oppskrift på surdeigsstarter.

Oppskrift: Farine bakeri og spiseri

Ingredienser

10
porsjoner
  • 475 g hvetemel
  • 105 g sukker
  • 11 g salt
  • 5 g kardemomme
  • 220 g surdeig, på 100% hydrering
  • 130 g melk
  • 60 g vann
  • 76 g smør

Fyll

  • krem, pisket
  • syltetøy, og/eller mandelmasse

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 475 g hvetemel
  • 105 g sukker
  • 11 g salt
  • 5 g kardemomme
  • 220 g surdeig, på 100% hydrering
  • 130 g melk
  • 60 g vann
  • 76 g smør

Fyll

  • krem, pisket
  • syltetøy, og/eller mandelmasse
Bland og kna alt unntatt smør til du ser gjennom deigen hvis du strekker den mellom fingrene. Dette er en såkalt vindustest».
Ha smør i deigen. Bruk lav hastighet hvis du bruker kjøkkenmaskinn.
Ha deigen i en lett oljet boks. Etter tre til fire timer er deigen klar til å deles og formes til boller.
Alternativt kan du legge deigen i kjøleskapet og forme den neste dag. Bare la deigen stå i romtemperatur i en time eller to når du tar den ut av kjøleskapet, slik at den mykner.
Trill boller og legg dem på stekebrett med bakerpapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la de heve på et lunt sted. Det tar rundt 6-8 timer ved romtemperatur (20-22C) til de dobler seg i størrelse, men det kan ta mye lengre tid hvis de står i kaldere temperatur.
Stekes ved 200 grader i rundt 15 minutter eller til de er gyllenbrune på alle sider. Om du bruker vifte, sett ovnen på 170C.
Avkjøl i minst 30 minutter, skjær toppen av og fyll med pisket krem og syltetøy eller mandelmasse.
woman cooking

Bon appetit!

Bland og kna alt unntatt smør til du ser gjennom deigen hvis du strekker den mellom fingrene. Dette er en såkalt vindustest».
Ha smør i deigen. Bruk lav hastighet hvis du bruker kjøkkenmaskinn.
Ha deigen i en lett oljet boks. Etter tre til fire timer er deigen klar til å deles og formes til boller.
Alternativt kan du legge deigen i kjøleskapet og forme den neste dag. Bare la deigen stå i romtemperatur i en time eller to når du tar den ut av kjøleskapet, slik at den mykner.
Trill boller og legg dem på stekebrett med bakerpapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la de heve på et lunt sted. Det tar rundt 6-8 timer ved romtemperatur (20-22C) til de dobler seg i størrelse, men det kan ta mye lengre tid hvis de står i kaldere temperatur.
Stekes ved 200 grader i rundt 15 minutter eller til de er gyllenbrune på alle sider. Om du bruker vifte, sett ovnen på 170C.
Avkjøl i minst 30 minutter, skjær toppen av og fyll med pisket krem og syltetøy eller mandelmasse.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?