Til hovedinnhold

Vegetarnachos

50 min
23 varer
1.6k
Vegetarnachos

Hva med topptung, gratinert vegetarnachos? Fri for kjøtt, men proppfull av smak og glede, perfekt for å dele. Nachos uten kjøttdeig er toppet opp med masse grønt, friskt og sprøtt som mango, avokado, reddiker, rødløk, fersk og syltet chili, rømme og en god skvis med lime.

Oppskriften gir nok til to til fire personer.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 - 1 stk rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ss sukker
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 stykker plommetomat
  • 400 g brune bønner, kokte
  • 1 bunt koriander, liten
  • olivenolje
  • salt
  • 1 pose nachochips
  • 250 g revet ost, gjerne cheddar

Topping

  • 1 stk mango
  • 1 stk avokado
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 stk grønn chili
  • 4 stykker reddik
  • 200 g tomater, små
  • syltede jalapeños
  • koriander, hakket
  • rømme
  • lime
  • tørket chili, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 - 1 stk rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ss sukker
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 stykker plommetomat
  • 400 g brune bønner, kokte
  • 1 bunt koriander, liten
  • olivenolje
  • salt
  • 1 pose nachochips
  • 250 g revet ost, gjerne cheddar

Topping

  • 1 stk mango
  • 1 stk avokado
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 stk grønn chili
  • 4 stykker reddik
  • 200 g tomater, små
  • syltede jalapeños
  • koriander, hakket
  • rømme
  • lime
  • tørket chili, kan sløyfes
Finhakk løk, hvitløk og chili. Rens eventuelt chili for frø først.
Fres det i en god skvett olivenolje i en kasserolle over middels varme til løken er helt bløt. Tilsett hakkede tomater, sukker og eddik.
La sausen småputre i 15-20 minutter og rør av og til.
Del tomatene, fjern den bløte kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Rør tomater, bønner og hakket koriander inn i sausen og smak til med salt.
Varm ovnen til 225 grader.
Bruk en passende ildfast form og fordel halvparten av chipsen utover formen. Fordel halvparten av bønnemiksen og dryss over halvparten av osten.
Legg på resten av chipsen, bønnemiksen og osten. Gratiner det hele i ovnen til osten har smeltet (5-10 minutter).
Rens og skjær mango og avokado i små terninger. Finhakk løken og finsnitt chili og reddiker. Skjær tomatene i to eller fire, avhengig av størrelsen.
Topp den gratinerte nachosen med mango, avokado, rødløk, chili, reddiker, tomater, syltet jalapeno, hakket koriander og litt rømme her og der. Press over litt limesaft og server straks.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk, hvitløk og chili. Rens eventuelt chili for frø først.
Fres det i en god skvett olivenolje i en kasserolle over middels varme til løken er helt bløt. Tilsett hakkede tomater, sukker og eddik.
La sausen småputre i 15-20 minutter og rør av og til.
Del tomatene, fjern den bløte kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Rør tomater, bønner og hakket koriander inn i sausen og smak til med salt.
Varm ovnen til 225 grader.
Bruk en passende ildfast form og fordel halvparten av chipsen utover formen. Fordel halvparten av bønnemiksen og dryss over halvparten av osten.
Legg på resten av chipsen, bønnemiksen og osten. Gratiner det hele i ovnen til osten har smeltet (5-10 minutter).
Rens og skjær mango og avokado i små terninger. Finhakk løken og finsnitt chili og reddiker. Skjær tomatene i to eller fire, avhengig av størrelsen.
Topp den gratinerte nachosen med mango, avokado, rødløk, chili, reddiker, tomater, syltet jalapeno, hakket koriander og litt rømme her og der. Press over litt limesaft og server straks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?