Til hovedinnhold

Salatwrap fylt med thai-inspirert kjøttdeig

35 min
15 varer
823
Thai-inspirert kjøttdeig i salatwrap

Disse små salatwrapene fylt med thai-inspirert kjøttdeig er like gode varme og lune som kalde, så lag gjerne en dobbel porsjon. Da har du nok til lunsj dagen etter også. Kjøttdeig av svin kan godt erstattes med kjøttdeig av kylling eller storfe. Den smakfulle kjøttdeigen er også veldig god sammen med kokte nudler eller ris. Ristet ris gir både «krønsj» og en nøtteaktig smak. Erstatt eventuelt risen med peanøtter om ønskelig.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 - 500 g kjøttdeig av svin
  • 4 ss jasminris, ukokt
  • 2 stykker sitrongress
  • 4 stykker kaffirlimeblader, eller 1,5 teskje knuste, tørkede blader
  • 2 - 4 stykker vårløk
  • 2 ts chiliflak
  • 4 ss limesaft
  • 2 ss fiskesaus, thailandsk
  • 1 ts brunt sukker, eller hvitt sukker
  • koriander, hakket
  • 1 håndfull mynteblader
  • hjertesalat, eller isbergsalat, blader
  • 0.5 - 1 stk agurk
  • 2 stykker gulrøtter
  • olje, nøytral, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 - 500 g kjøttdeig av svin
  • 4 ss jasminris, ukokt
  • 2 stykker sitrongress
  • 4 stykker kaffirlimeblader, eller 1,5 teskje knuste, tørkede blader
  • 2 - 4 stykker vårløk
  • 2 ts chiliflak
  • 4 ss limesaft
  • 2 ss fiskesaus, thailandsk
  • 1 ts brunt sukker, eller hvitt sukker
  • koriander, hakket
  • 1 håndfull mynteblader
  • hjertesalat, eller isbergsalat, blader
  • 0.5 - 1 stk agurk
  • 2 stykker gulrøtter
  • olje, nøytral, til steking
Rist riskornene gylne i en tørr stekepanne over middels varme. Knus den ristede risen til fint pulver i en morter.
Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke kjernen.
Fjern stilken på limebladene og finsnitt eller finhakk bladene. Finsnitt vårløken. Bland sammen limesaft, fiskesaus og sukker.
Stek kjøttdeigen i en stekepanne eller wok over høy varme. Hakk opp kjøttdeigen underveis i stekingen og stek til alle kjøttbitene er helt gjennomstekte og gjerne litt sprøstekte. Skru av varmen.
Bland sitrongress, limeblader, chiliflakes og den malte, ristede risen sammen med kjøttdeigen. Tilsett dressingen, finsnittet vårløk og hakket koriander. Rør alt godt sammen og bland til slutt inn mynteblader.
Skjær agurk og gulrot i tynne strimler. Server kjøttblandingen på salatblader sammen med agurk og gulrot.
woman cooking

Bon appetit!

Rist riskornene gylne i en tørr stekepanne over middels varme. Knus den ristede risen til fint pulver i en morter.
Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke kjernen.
Fjern stilken på limebladene og finsnitt eller finhakk bladene. Finsnitt vårløken. Bland sammen limesaft, fiskesaus og sukker.
Stek kjøttdeigen i en stekepanne eller wok over høy varme. Hakk opp kjøttdeigen underveis i stekingen og stek til alle kjøttbitene er helt gjennomstekte og gjerne litt sprøstekte. Skru av varmen.
Bland sitrongress, limeblader, chiliflakes og den malte, ristede risen sammen med kjøttdeigen. Tilsett dressingen, finsnittet vårløk og hakket koriander. Rør alt godt sammen og bland til slutt inn mynteblader.
Skjær agurk og gulrot i tynne strimler. Server kjøttblandingen på salatblader sammen med agurk og gulrot.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?