Til hovedinnhold

Fabrique's kardemommeboller

2 h 30 min
6 varer
468
Fabrique's kardemommeboller

Det svenske bakeriet Fabrique holder til i London, New York og Stockholm, og er viden kjent for sine svenske kardemommeboller. Slik kan du lage dem hjemme.

Tips: Pensle bollene med egg og dryss ekstra sukker og kardemomme over.

Denne oppskriften gir ca. 60-65 boller.

Ingredienser

12
porsjoner

Deig

  • 1 l melk
  • 100 g fersk gjær
  • 350 g sukker
  • 350 g smør
  • 30 g kardemomme
  • 2.2 kg hvetemel

Fyll

  • 1 kg smør, romtemperert
  • 1 kg sukker
  • kardemomme

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 1 l melk
  • 100 g fersk gjær
  • 350 g sukker
  • 350 g smør
  • 30 g kardemomme
  • 2.2 kg hvetemel

Fyll

  • 1 kg smør, romtemperert
  • 1 kg sukker
  • kardemomme
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakemaskin, miks på lav hastighet eller kna for hånd i ca. 15 minutter.
Dekk deigen med et dampet kjøkkenhåndkle, og sett deigen i kjøleskapet i halvannen time.
Kjevle ut deigen til den er ca. 4,5 millimeter tykk.
Miks sukker og smør til fyllet, og spre det ut over deigen. Strø kardemomme over fyllet.
Brett deigen i to, og kutt den brettede deigen i strimler. Strimlene skal være ca. 100 gram hver. Tvinn og knyt hver strimmel i en knute.
Putt kardemommeknutene/bollene på et bakebrett og la de heve i ca. en time.
Forvarm ovnen på 230 grader.
Stek bollene 12 minutter på 230 grader, men senk gjerne temperaturen til 190 grader de siste par minuttene.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til deigen i en bakemaskin, miks på lav hastighet eller kna for hånd i ca. 15 minutter.
Dekk deigen med et dampet kjøkkenhåndkle, og sett deigen i kjøleskapet i halvannen time.
Kjevle ut deigen til den er ca. 4,5 millimeter tykk.
Miks sukker og smør til fyllet, og spre det ut over deigen. Strø kardemomme over fyllet.
Brett deigen i to, og kutt den brettede deigen i strimler. Strimlene skal være ca. 100 gram hver. Tvinn og knyt hver strimmel i en knute.
Putt kardemommeknutene/bollene på et bakebrett og la de heve i ca. en time.
Forvarm ovnen på 230 grader.
Stek bollene 12 minutter på 230 grader, men senk gjerne temperaturen til 190 grader de siste par minuttene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?