Til hovedinnhold

Saftig kyllingform med mozzarella

50 min
10 varer
3.4k
Saftig kyllingform med mozzarella
Johanna Siring

Se på oppskriften som et utgangspunkt med store muligheter for variasjon. Ta en ekstra titt i kjøleskapet og se om noe kan brukes. Bacon eller krydret pølse er for eksempel supert sammen med kyllingen. Og brødtrikset fungerer faktisk veldig bra, der daggammelt brød som suger til seg all den gode kraften samtidig som det blir sprøtt på toppen.

Tips:

La mozzarellaen få renne godt av seg før bruk. Mozzarella kan eventuelt erstattes med revet ost.

Som ekstra tilbehør passer det godt med ris, couscous eller poteter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 stk kylling, overlår, med skinn og ben
  • 600 g tomat, mellomstore
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 - 4 fedd hvitløk
  • tørket chili
  • olivenolje
  • 200 g brød, i grove biter, gjerne surdeigsbrød eller lyst brød
  • 1 - 2 stykker mozzarella, fersk
  • basilikum

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk kylling, overlår, med skinn og ben
  • 600 g tomat, mellomstore
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 - 4 fedd hvitløk
  • tørket chili
  • olivenolje
  • 200 g brød, i grove biter, gjerne surdeigsbrød eller lyst brød
  • 1 - 2 stykker mozzarella, fersk
  • basilikum
Varm ovnen til 200 grader.
Legg kyllingen over i en stor ildfast form og krydre med salt og pepper.
Legg kyllingen over i en stor ildfast form og krydre med salt og pepper.
Tilsett hele tomater, renset paprika delt i store biter og hvitløk skåret i skiver. Drypp over godt med olivenolje, dryss over en klype tørket chili og vend alt sammen så alt har fått litt olje på seg. Pass på at kyllingen ligger med skinnsiden opp og udekket.
Tilsett hele tomater, renset paprika delt i store biter og hvitløk skåret i skiver. Drypp over godt med olivenolje, dryss over en klype tørket chili og vend alt sammen så alt har fått litt olje på seg. Pass på at kyllingen ligger med skinnsiden opp og udekket.
Stek det hele midt i ovnen i 25-30 minutter, til kyllingen har fått fin farge og grønnsakene er helt myke.
Tilsett brødet, drypp eventuelt over litt ekstra olje og sett formen tilbake i ovnen i 5-10 minutter til brødet har suget til seg en del av kraften samtidig som det har blitt sprøtt på overflaten.
Tilsett brødet, drypp eventuelt over litt ekstra olje og sett formen tilbake i ovnen i 5-10 minutter til brødet har suget til seg en del av kraften samtidig som det har blitt sprøtt på overflaten.
Dryss over basilikumblader og fordel mozzarellaen revet i grove biter. Gi det gjerne et par minutter under grillen før servering.
Dryss over basilikumblader og fordel mozzarellaen revet i grove biter. Gi det gjerne et par minutter under grillen før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader.
Legg kyllingen over i en stor ildfast form og krydre med salt og pepper.
Legg kyllingen over i en stor ildfast form og krydre med salt og pepper.
Tilsett hele tomater, renset paprika delt i store biter og hvitløk skåret i skiver. Drypp over godt med olivenolje, dryss over en klype tørket chili og vend alt sammen så alt har fått litt olje på seg. Pass på at kyllingen ligger med skinnsiden opp og udekket.
Tilsett hele tomater, renset paprika delt i store biter og hvitløk skåret i skiver. Drypp over godt med olivenolje, dryss over en klype tørket chili og vend alt sammen så alt har fått litt olje på seg. Pass på at kyllingen ligger med skinnsiden opp og udekket.
Stek det hele midt i ovnen i 25-30 minutter, til kyllingen har fått fin farge og grønnsakene er helt myke.
Tilsett brødet, drypp eventuelt over litt ekstra olje og sett formen tilbake i ovnen i 5-10 minutter til brødet har suget til seg en del av kraften samtidig som det har blitt sprøtt på overflaten.
Tilsett brødet, drypp eventuelt over litt ekstra olje og sett formen tilbake i ovnen i 5-10 minutter til brødet har suget til seg en del av kraften samtidig som det har blitt sprøtt på overflaten.
Dryss over basilikumblader og fordel mozzarellaen revet i grove biter. Gi det gjerne et par minutter under grillen før servering.
Dryss over basilikumblader og fordel mozzarellaen revet i grove biter. Gi det gjerne et par minutter under grillen før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?