Til hovedinnhold

Ovnsbakte grønnsaker med kikerter og yoghurtdressing

40 min
17 varer
1.6k
Ovnsbakte grønnsaker med kikerter og yoghurtdressing

Føler du for en grønn dag er en form full av bakte grønnsaker proppfull av smak et godt alternativ. Her har jeg i grunn fylt på med alt som er godt. Mange ulike smaker, noen sprøtt og noen mykt - med friske granateplekjerner på toppen. Funker dessuten like godt som lunsj dagen etter.

Tips:

Her har jeg brukt syltet rødløk. Eventuelt kan du dele en rødløk i båter og bake den sammen med grønnsakene.

Grønnsaker kan mikses etter egen smak og hva du måtte ha i kjøleskapet.

I tillegg til paprikapulver passer det godt med litt chili, støtt/malt spisskummen, fennikelfrø og/eller korianderfrø.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk søtpotet
  • 1 stk blomkål, mellomstor
  • 400 g kikerter, kokte
  • 350 g cherrytomater
  • 100 g oliven
  • 100 g fetaost
  • 1 stk granateple
  • 1 stk sitron
  • olivenolje
  • 1 - 2 ts paprikapulver, helst røkt
  • salt og kvernet pepper
  • syltet rødløk
  • persille, hakket

Dressing

  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 0.5 fedd hvitløk, finhakket eller revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk søtpotet
  • 1 stk blomkål, mellomstor
  • 400 g kikerter, kokte
  • 350 g cherrytomater
  • 100 g oliven
  • 100 g fetaost
  • 1 stk granateple
  • 1 stk sitron
  • olivenolje
  • 1 - 2 ts paprikapulver, helst røkt
  • salt og kvernet pepper
  • syltet rødløk
  • persille, hakket

Dressing

  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 0.5 fedd hvitløk, finhakket eller revet
Varm ovnen til 215 grader. Kle et stekebrett med bakepapir eller bruk en stor ildfast form.
Skrell og skjær søtpoteten i jevne terninger. Rens og del blomkålen i små buketter. Bland det sammen på brettet/i formen. Drypp over godt med olivenolje, press over saften fra 0,5 sitron og krydre med salt, pepper og paprikapulver.
Bak grønnsakene i ovnen til søtpotetene er møre. Dryss over kikertene (husk å skylle kikertene godt hvis de fra boks/kartong) og la de få steke med de siste minuttene.
Topp de bakte grønnsakene med cherrytomater i biter, oliven og smuldret fetaost. Press over litt mer sitronsaft og noen rause dråper olivenolje. Avslutt med granateplekjerner, syltet rødløk og hakket persille.
Rør sammen tahini og sitronsaft til dressingen. Tilsett yoghurt og hvitløk og smak dressingen til med salt og pepper. Virker den veldig tykk kan du røre inn et par spiseskjeer vann.
Ha litt dressing over «salaten» og server resten ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 215 grader. Kle et stekebrett med bakepapir eller bruk en stor ildfast form.
Skrell og skjær søtpoteten i jevne terninger. Rens og del blomkålen i små buketter. Bland det sammen på brettet/i formen. Drypp over godt med olivenolje, press over saften fra 0,5 sitron og krydre med salt, pepper og paprikapulver.
Bak grønnsakene i ovnen til søtpotetene er møre. Dryss over kikertene (husk å skylle kikertene godt hvis de fra boks/kartong) og la de få steke med de siste minuttene.
Topp de bakte grønnsakene med cherrytomater i biter, oliven og smuldret fetaost. Press over litt mer sitronsaft og noen rause dråper olivenolje. Avslutt med granateplekjerner, syltet rødløk og hakket persille.
Rør sammen tahini og sitronsaft til dressingen. Tilsett yoghurt og hvitløk og smak dressingen til med salt og pepper. Virker den veldig tykk kan du røre inn et par spiseskjeer vann.
Ha litt dressing over «salaten» og server resten ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?