Til hovedinnhold

Risotto med gresskar, spinat og hasselnøtter

30 min
14 varer
341
Risotto med gresskar, spinat og hasselnøtter

Denne oppskriften på risotto med gresskar, spinat og hasselnøtter lages i trykkoker. Erstatt gjerne løken med purre eller vårløk hvis du ønsker det. Hasselnøttene i oppskriften kan utelates eller erstattes med mandler, pinjekjerne eller valnøtter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk, liten, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 50 g smør
  • 2.5 dl risottoris
  • 5 dl gresskar, i terninger, ca. a 2x2 cm
  • 1 ss salvieblader, hakket (kan sløyfes)
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl kyllingbuljong, eller grønnsaksbuljong
  • 1.5 dl parmesan, revet
  • revet muskatnøtt
  • sitronsaft
  • salt og kvernet pepper
  • 3 håndfull babyspinat
  • 0.5 dl hasselnøtter, hakket og ristet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk løk, liten, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 50 g smør
  • 2.5 dl risottoris
  • 5 dl gresskar, i terninger, ca. a 2x2 cm
  • 1 ss salvieblader, hakket (kan sløyfes)
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl kyllingbuljong, eller grønnsaksbuljong
  • 1.5 dl parmesan, revet
  • revet muskatnøtt
  • sitronsaft
  • salt og kvernet pepper
  • 3 håndfull babyspinat
  • 0.5 dl hasselnøtter, hakket og ristet
Smelt smøret i gryta og fres løk og hvitløk til løken blir myk og blank.
Tilsett risen og fres videre under omrøring i 3-4 minutter til risen er blank. Pass på at ingenting fester seg i bunnen.
Tilsett gresskar, salvie, hvitvin og kraft. Rør godt rundt i gryta og sett på lokket. Kok opp til fullt trykk, senk temperaturen og kok videre under fullt trykk i 7 minutter. Ta tiden fra fullt trykk er oppnådd.
Skru av varmen og la trykket avta helt før du åpner lokket. På mange trykkokere finnes det en egen hurtigutløser for rask frigjøring av trykket.
Rør godt om i risottoen og mos gjerne gresskarbitene noe.
Rør inn parmesan og smak til med litt revet muskat, noen gode dråper sitronsaft, salt og pepper.
Rør til slutt inn spinaten og dryss over hasselnøtter ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i gryta og fres løk og hvitløk til løken blir myk og blank.
Tilsett risen og fres videre under omrøring i 3-4 minutter til risen er blank. Pass på at ingenting fester seg i bunnen.
Tilsett gresskar, salvie, hvitvin og kraft. Rør godt rundt i gryta og sett på lokket. Kok opp til fullt trykk, senk temperaturen og kok videre under fullt trykk i 7 minutter. Ta tiden fra fullt trykk er oppnådd.
Skru av varmen og la trykket avta helt før du åpner lokket. På mange trykkokere finnes det en egen hurtigutløser for rask frigjøring av trykket.
Rør godt om i risottoen og mos gjerne gresskarbitene noe.
Rør inn parmesan og smak til med litt revet muskat, noen gode dråper sitronsaft, salt og pepper.
Rør til slutt inn spinaten og dryss over hasselnøtter ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?