Til hovedinnhold

Chipotle bresert høyrygg - i trykkoker

1 h 30 min
20 varer
163
Chipotle bresert høyrygg - i trykkoker

Tips: Server kjøttet for eksempel i briochebrød sammen med en knasende sprø coleslaw, eller server det som tacos.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg høyrygg
  • 4 - 6 stk hvitløksfedd, hakket
  • 1 stk løk, hakket
  • 1 ss spisskummen, støtt/malt
  • 1 ss oregano, tørket
  • 2 ts korianderfrø, støtt/malt
  • 1 bit kanelstang, liten
  • 5 stk nellik
  • 2 - 3 ss chipotle paste, kjøpes ferdig på glass
  • 1 boks tomater, knuste
  • 2 ss eddik
  • 1 ss sukker, eller flytende honning
  • 5 dl kyllingkraft, eller oksekraft
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral

Til servering

  • avokado
  • fetaost, smuldret
  • syltet rødløk
  • koriander, frisk
  • kokt ris

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg høyrygg
  • 4 - 6 stk hvitløksfedd, hakket
  • 1 stk løk, hakket
  • 1 ss spisskummen, støtt/malt
  • 1 ss oregano, tørket
  • 2 ts korianderfrø, støtt/malt
  • 1 bit kanelstang, liten
  • 5 stk nellik
  • 2 - 3 ss chipotle paste, kjøpes ferdig på glass
  • 1 boks tomater, knuste
  • 2 ss eddik
  • 1 ss sukker, eller flytende honning
  • 5 dl kyllingkraft, eller oksekraft
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral

Til servering

  • avokado
  • fetaost, smuldret
  • syltet rødløk
  • koriander, frisk
  • kokt ris
Del kjøttet i store grove biter og krydre kjøttet med salt og pepper.
Fres løk og hvitløk myk og gyllen i litt olje.
Tilsett spisskummen, oregano, korianderfrø og kanel. Fres alt godt sammen, tilsett kjøttet og fes det raskt på alle sider. Ha i chipotle paste, knuste tomater, eddik, sukker og kraft. Væskemengden kan variere noe, viktig at det står væske omtrent halvveis opp på kjøttet.
Sett på lokket og kok under fullt trykk i cirka 45 minutter (ta tiden fra fullt trykk er oppnådd).
Skru av varmen og la trykket avta helt før du åpner lokket (på mange trykkokere finnes det en egen «hurtigutløser» for rask frigjøring av trykk). Løft opp kjøttet og riv det fra hverandre i naturlige fibre og bland kjøttet tilbake i sausen.
woman cooking

Bon appetit!

Del kjøttet i store grove biter og krydre kjøttet med salt og pepper.
Fres løk og hvitløk myk og gyllen i litt olje.
Tilsett spisskummen, oregano, korianderfrø og kanel. Fres alt godt sammen, tilsett kjøttet og fes det raskt på alle sider. Ha i chipotle paste, knuste tomater, eddik, sukker og kraft. Væskemengden kan variere noe, viktig at det står væske omtrent halvveis opp på kjøttet.
Sett på lokket og kok under fullt trykk i cirka 45 minutter (ta tiden fra fullt trykk er oppnådd).
Skru av varmen og la trykket avta helt før du åpner lokket (på mange trykkokere finnes det en egen «hurtigutløser» for rask frigjøring av trykk). Løft opp kjøttet og riv det fra hverandre i naturlige fibre og bland kjøttet tilbake i sausen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?