Til hovedinnhold

Grove scones med rosiner og valnøtter

1 h 30 min
12 varer
412
grove scones

Dette er verdens beste grove scones! De lages med bløtlagte rosiner og masse valnøtter, og har dryss av brunt, grovkornet sukker på toppen.

Kjekke å ha i fryseren og de tiner raskt!

Oppskriften gir 24 stk.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

1
porsjoner
  • 300 g hvetemel
  • 100 g fint sammalt rugmel
  • 100 g fin sammalt speltmel
  • 4 ts bakepulver
  • 150 g sukker
  • 250 g smør
  • 2 stk egg
  • 2.5 dl kremfløte
  • 250 g rosiner
  • 200 g valnøtter

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 1 dl brunt sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 300 g hvetemel
  • 100 g fint sammalt rugmel
  • 100 g fin sammalt speltmel
  • 4 ts bakepulver
  • 150 g sukker
  • 250 g smør
  • 2 stk egg
  • 2.5 dl kremfløte
  • 250 g rosiner
  • 200 g valnøtter

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 1 dl brunt sukker
Start gjerne en time i forkant med å legge rosinene i bløt. Det er bare å ha dem i en bolle eller kjele og helle over kokende vann. La rosinene stå og trekk i det varme vannet. Etter en times tid, helles vannet av rosinene.
Sconesdeig: Bland meltypene sammen i en bolle. Tilsett bakepulver og sukker og rør godt sammen. Tilsett romtemperert, mykt smør og smuldre det i det tørre med fingrene (eller du kan bruke food processor). Visp egg og fløte lett sammen med en gaffel og ha dette i bollen med det tørre. Kna deigen raskt sammen med hendene. Det skal bli en bløt og klissete deig. Tilsett de bløte rosinene og grovt hakkede valnøtter og elt dem raskt inn i deigen.
Ha deigen på et godt melet bakebord. Klapp den lett utover med hendene og del deigen i emner, som formes til små, tykke trekanter (ca. 60 gram deig per scones). Legg sconsene på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle over med egg som er vispet lett sammen med litt melk. Dryss over godt med brunt sukker.
Stek sconesene midt i ovnen ved 180 °C i cirka 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Start gjerne en time i forkant med å legge rosinene i bløt. Det er bare å ha dem i en bolle eller kjele og helle over kokende vann. La rosinene stå og trekk i det varme vannet. Etter en times tid, helles vannet av rosinene.
Sconesdeig: Bland meltypene sammen i en bolle. Tilsett bakepulver og sukker og rør godt sammen. Tilsett romtemperert, mykt smør og smuldre det i det tørre med fingrene (eller du kan bruke food processor). Visp egg og fløte lett sammen med en gaffel og ha dette i bollen med det tørre. Kna deigen raskt sammen med hendene. Det skal bli en bløt og klissete deig. Tilsett de bløte rosinene og grovt hakkede valnøtter og elt dem raskt inn i deigen.
Ha deigen på et godt melet bakebord. Klapp den lett utover med hendene og del deigen i emner, som formes til små, tykke trekanter (ca. 60 gram deig per scones). Legg sconsene på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle over med egg som er vispet lett sammen med litt melk. Dryss over godt med brunt sukker.
Stek sconesene midt i ovnen ved 180 °C i cirka 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?