Til hovedinnhold

Hummerpasta

40 min
10 varer
886
Foto: Stian Broch

Her har vi luksusvarianten av en pastarett - nemlig saftig hummerpasta. Denne passer perfekt til en spesiell anledning. Den er enkel og rask å lage. Men smaken kan få deg til å tro noe helt annet!

Tips: Bruk den hummeren du har tilgang til. Et godt alternativ er kongekrabbe.

Det er en regel som sier at parmesan ikke skal brukes sammen med skalldyr, men den regelen er ikke jeg så opptatt av så riv gjerne over litt parmesan hvis ønskelig.

Server gjerne med nybakt focaccia.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g hummer
  • 1 stk sjalottløk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 500 g cherrytomater, eller små tomater
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 350 g pasta
  • urter, som basilikum, persille, estragon
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hummer
  • 1 stk sjalottløk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 500 g cherrytomater, eller små tomater
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 350 g pasta
  • urter, som basilikum, persille, estragon
  • salt og kvernet pepper
Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i små biter.
Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i små biter.
Fres sjalottløk og hvitløk i smør og olje over middels varme til løken er helt myk og blank.
Tilsett tomatene og chili. La det syde i 10 -15 minutter til tomatene er helt bløte og «sausete».
Tilsett tomatene og chili. La det syde i 10 -15 minutter til tomatene er helt bløte og «sausete».
Kok pastaen «al dente». Hell av kokevannet, men ta vare på 1 dl av vannet.
Bland hummerkjøttet sammen med sausen og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Bland hummerkjøttet sammen med sausen og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Bland sausen sammen med pasten og vend det hele godt sammen. Spe med litt av kokevannet hvis pastaen trenger mer fuktighet. Dryss over urter og server med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i små biter.
Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i små biter.
Fres sjalottløk og hvitløk i smør og olje over middels varme til løken er helt myk og blank.
Tilsett tomatene og chili. La det syde i 10 -15 minutter til tomatene er helt bløte og «sausete».
Tilsett tomatene og chili. La det syde i 10 -15 minutter til tomatene er helt bløte og «sausete».
Kok pastaen «al dente». Hell av kokevannet, men ta vare på 1 dl av vannet.
Bland hummerkjøttet sammen med sausen og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Bland hummerkjøttet sammen med sausen og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Bland sausen sammen med pasten og vend det hele godt sammen. Spe med litt av kokevannet hvis pastaen trenger mer fuktighet. Dryss over urter og server med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?