Her har vi luksusvarianten av en pastarett - nemlig saftig hummerpasta. Denne passer perfekt til en spesiell anledning. Den er enkel og rask å lage. Men smaken kan få deg til å tro noe helt annet!
Tips: Bruk den hummeren du har tilgang til. Et godt alternativ er kongekrabbe.
Det er en regel som sier at parmesan ikke skal brukes sammen med skalldyr, men den regelen er ikke jeg så opptatt av så riv gjerne over litt parmesan hvis ønskelig.
Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i små biter.
Fres sjalottløk og hvitløk i smør og olje over middels varme til løken er helt myk og blank.
Tilsett tomatene og chili. La det syde i 10 -15 minutter til tomatene er helt bløte og «sausete».
Kok pastaen «al dente». Hell av kokevannet, men ta vare på 1 dl av vannet.
Bland hummerkjøttet sammen med sausen og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Bland sausen sammen med pasten og vend det hele godt sammen. Spe med litt av kokevannet hvis pastaen trenger mer fuktighet. Dryss over urter og server med det samme.
Bon appetit!
Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i små biter.
Fres sjalottløk og hvitløk i smør og olje over middels varme til løken er helt myk og blank.
Tilsett tomatene og chili. La det syde i 10 -15 minutter til tomatene er helt bløte og «sausete».
Kok pastaen «al dente». Hell av kokevannet, men ta vare på 1 dl av vannet.
Bland hummerkjøttet sammen med sausen og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Bland sausen sammen med pasten og vend det hele godt sammen. Spe med litt av kokevannet hvis pastaen trenger mer fuktighet. Dryss over urter og server med det samme.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto