Til hovedinnhold

Kryddersirup

30 min
8 varer
153
Foto: Johanna Siring

Dette er en oppskrift fra Anne Maurseth som er bartender og daglig leder på baren på Andre til høyre i Oslo.

Denne sirupen trenger du for å lage juledrinkene krydret aquavit sour og julegløggen til Maurseth.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 10 g hel sort pepper
  • 6 stk stjerneanis, hele
  • 4 stk kanelstang
  • 5 g kardemommefrø
  • 2 stk tørket chili, rød
  • 5 stk laurbærblad
  • 10 stk nellikspiker
  • 1 stk appelsin, kun skallet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 10 g hel sort pepper
  • 6 stk stjerneanis, hele
  • 4 stk kanelstang
  • 5 g kardemommefrø
  • 2 stk tørket chili, rød
  • 5 stk laurbærblad
  • 10 stk nellikspiker
  • 1 stk appelsin, kun skallet
Ha alle krydderiene i en kjele, og rist på middels varme til det ryker lett og lukten brer seg i rommet. Det skal ikke svis, men tåler litt varme.
Tilsett 1,5 liter vann og gi alt et kjapt oppkok. Ha deretter i 2 kg sukker og appelsinskallet, skru nå varmen ned til lav innstilling. Rør forsiktig rundt for å ikke la sukkeret sette seg fast i bunnen. Sirupen skal helst få stå i fred til alt sukkeret er oppløst. Da skal væsken være helt gjennomsiktig. Bruk en sleiv og rør ned i bunn, hvis du ser sukkerkrystaller, la stå litt til.
Avkjøl sirupen i kjelen, og sil av over i et litermål. Sirupen oppbevares best i en glassflaske i kjøleskapet, evt i et mørkt skap. Holdbarheten er uendelig, men kan krystalliseres hvis sukkeret ikke ble helt oppløst, det er helt ufarlig.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle krydderiene i en kjele, og rist på middels varme til det ryker lett og lukten brer seg i rommet. Det skal ikke svis, men tåler litt varme.
Tilsett 1,5 liter vann og gi alt et kjapt oppkok. Ha deretter i 2 kg sukker og appelsinskallet, skru nå varmen ned til lav innstilling. Rør forsiktig rundt for å ikke la sukkeret sette seg fast i bunnen. Sirupen skal helst få stå i fred til alt sukkeret er oppløst. Da skal væsken være helt gjennomsiktig. Bruk en sleiv og rør ned i bunn, hvis du ser sukkerkrystaller, la stå litt til.
Avkjøl sirupen i kjelen, og sil av over i et litermål. Sirupen oppbevares best i en glassflaske i kjøleskapet, evt i et mørkt skap. Holdbarheten er uendelig, men kan krystalliseres hvis sukkeret ikke ble helt oppløst, det er helt ufarlig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?