Til hovedinnhold

Krydret nudelsuppe med ribbe og posjert egg

40 min
19 varer
345
Krydret nudelsuppe med ribbe og posjert egg

Rens smaksløkene etter julens ribbemåltid og bruk opp restene i en krydret nudelsuppe. Server gjerne med bløtkokte eller posjerte egg.

Tips:

Rosenkål kan erstattes med kinakål eller spinat.

Bruk helt ferske egg hvis du skal posjere dem. Kok opp en kasserolle med 1 l vann og tilsett 1 ts salt og 4 ss eddik (hvitvinseddik eller 7 % eddik). Knekk egget i en kopp. La en rotasjon i vannet og hell forsiktig i egget, hold vannet rett under kokepunktet og posjer egget i 3-4 minutter. Løft det ferdige egget opp av vannet og fortsett med de andre eggene (du kan fint posjere to om gangen).

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stk stjerneanis
  • 4 stk nellikspiker
  • 1 bit kanelstang
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 l kyllingkraft, eller oksekraft
  • 1 stk løk
  • 20 g ingefær, fersk
  • 0.5 stk rød chili
  • 2 ts brunt sukker
  • 4 ss fiskesaus
  • 200 g nudler, ris- eller eggnudler
  • 400 g ribbe, uten svor og ben
  • 4 stk vårløk
  • 150 g rosenkål
  • 4 stk egg, bløtkokte eller posjerte
  • koriander
  • chiliolje, eller chilisaus
  • lime

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk stjerneanis
  • 4 stk nellikspiker
  • 1 bit kanelstang
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 l kyllingkraft, eller oksekraft
  • 1 stk løk
  • 20 g ingefær, fersk
  • 0.5 stk rød chili
  • 2 ts brunt sukker
  • 4 ss fiskesaus
  • 200 g nudler, ris- eller eggnudler
  • 400 g ribbe, uten svor og ben
  • 4 stk vårløk
  • 150 g rosenkål
  • 4 stk egg, bløtkokte eller posjerte
  • koriander
  • chiliolje, eller chilisaus
  • lime
Rist stjerneanis, nellik, kanelstang, koriander og fennikelfrø i en tørr varm kasserolle. Rist til det dufter aromatisk, men pass på så det ikke svir seg.
Tilsett god kylling- eller oksekraft, løk i skiver, ingefær i skiver og chili. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Sil kraften. Ha den tilbake i kasserollen og smak til med sukker og fiskesaus.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Skjær ribba i tynne skiver og varm skivene i kraften.
Finsnitt vårløken. Rens og del rosenkålbladene fra hverandre. Ha rosenkålbladene over i kraften.
Fordel nudlene i passende tallerkener/skåler. Legg i ribbebitene og øs over varm kraft. Legg i egg og dryss over vårløk og koriander. Topp med litt chiliolje/chilisaus og server lime til å presse over ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Rist stjerneanis, nellik, kanelstang, koriander og fennikelfrø i en tørr varm kasserolle. Rist til det dufter aromatisk, men pass på så det ikke svir seg.
Tilsett god kylling- eller oksekraft, løk i skiver, ingefær i skiver og chili. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Sil kraften. Ha den tilbake i kasserollen og smak til med sukker og fiskesaus.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Skjær ribba i tynne skiver og varm skivene i kraften.
Finsnitt vårløken. Rens og del rosenkålbladene fra hverandre. Ha rosenkålbladene over i kraften.
Fordel nudlene i passende tallerkener/skåler. Legg i ribbebitene og øs over varm kraft. Legg i egg og dryss over vårløk og koriander. Topp med litt chiliolje/chilisaus og server lime til å presse over ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?