Til hovedinnhold

Riskremkake

3 h 30 min
10 varer
544
Riskremkake med jordbær og pepperkakebunn

Riskremkake er en luftig fromasjkake som er basert på den populære, norske juledesserten riskrem med jordbærsaus, og er helt nydelig å servere i julen. Server riskremkaken gjerne sammen med hjemmelaget jordbærsaus laget av frosne jordbær og sukker.

Riskremkaken bør stå i kjøleskapet over natten før servering. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner

Pepperkakebunn

  • 300 g pepperkaker
  • 150 g smør

Riskremfromasj

  • 400 g kokt risgrøt, avkjølt
  • 100 g mandler, skåldede
  • 4 plate(r) gelatin
  • 2 ss vann, kokende
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker

Jordbærlokk

  • 200 g jordbær, frosne
  • 2 ss vann
  • 100 g sukker
  • 4 plate(r) gelatin

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Pepperkakebunn

  • 300 g pepperkaker
  • 150 g smør

Riskremfromasj

  • 400 g kokt risgrøt, avkjølt
  • 100 g mandler, skåldede
  • 4 plate(r) gelatin
  • 2 ss vann, kokende
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker

Jordbærlokk

  • 200 g jordbær, frosne
  • 2 ss vann
  • 100 g sukker
  • 4 plate(r) gelatin

Pepperkakebunn

Knus pepperkakene og bland med smeltet smør. Klem kjeksblandingen i bunnen av en rund form (24 cm i diameter). Sett formen kjølig i 30 minutter.

Riskrem til riskremkake

Rør risgrøten jevn med en skje og bland inn fint hakkede, skåldede mandler.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Press vannet av de bløte gelatinplatene og rør dem ut i 2 ss kokende vann. Hell den varme, flytende gelatinen straks i en tynn stråle i risgrøten og rør godt slik at den blander seg fint og jevnt.
Pisk kremfløten til luftig krem sammen med sukker og vaniljesukker. Vend den piskede kremen inn i risgrøten.
Fordel riskremblandingen over kjeksbunnen. Sett fatet tilbake i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at riskremfromasjen stivner.

Jordbærlokk

Tin jordbærene og kok dem opp med vann og sukker. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme jordbærmosen. Avkjøl jordbærmosen til den er romtemperert før den fordeles over riskremfromasjen.

Servering

Sett riskremkaken tilbake i kjøleskapet over natten så jordbærlokket stivner. Løsne deretter kakeringen fra kaken og flytt riskremkaken over på et kakefat.
woman cooking

Bon appetit!

Pepperkakebunn

Knus pepperkakene og bland med smeltet smør. Klem kjeksblandingen i bunnen av en rund form (24 cm i diameter). Sett formen kjølig i 30 minutter.

Riskrem til riskremkake

Rør risgrøten jevn med en skje og bland inn fint hakkede, skåldede mandler.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Press vannet av de bløte gelatinplatene og rør dem ut i 2 ss kokende vann. Hell den varme, flytende gelatinen straks i en tynn stråle i risgrøten og rør godt slik at den blander seg fint og jevnt.
Pisk kremfløten til luftig krem sammen med sukker og vaniljesukker. Vend den piskede kremen inn i risgrøten.
Fordel riskremblandingen over kjeksbunnen. Sett fatet tilbake i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at riskremfromasjen stivner.

Jordbærlokk

Tin jordbærene og kok dem opp med vann og sukker. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme jordbærmosen. Avkjøl jordbærmosen til den er romtemperert før den fordeles over riskremfromasjen.

Servering

Sett riskremkaken tilbake i kjøleskapet over natten så jordbærlokket stivner. Løsne deretter kakeringen fra kaken og flytt riskremkaken over på et kakefat.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?