Riskremkake er en luftig fromasjkake som er basert på den populære, norske juledesserten riskrem med jordbærsaus, og er helt nydelig å servere i julen. Server riskremkaken gjerne sammen med hjemmelaget jordbærsaus laget av frosne jordbær og sukker.
Riskremkaken bør stå i kjøleskapet over natten før servering. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Knus pepperkakene og bland med smeltet smør. Klem kjeksblandingen i bunnen av en rund form (24 cm i diameter). Sett formen kjølig i 30 minutter.
Riskrem til riskremkake
Rør risgrøten jevn med en skje og bland inn fint hakkede, skåldede mandler.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Press vannet av de bløte gelatinplatene og rør dem ut i 2 ss kokende vann. Hell den varme, flytende gelatinen straks i en tynn stråle i risgrøten og rør godt slik at den blander seg fint og jevnt.
Pisk kremfløten til luftig krem sammen med sukker og vaniljesukker. Vend den piskede kremen inn i risgrøten.
Fordel riskremblandingen over kjeksbunnen. Sett fatet tilbake i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at riskremfromasjen stivner.
Jordbærlokk
Tin jordbærene og kok dem opp med vann og sukker. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme jordbærmosen. Avkjøl jordbærmosen til den er romtemperert før den fordeles over riskremfromasjen.
Servering
Sett riskremkaken tilbake i kjøleskapet over natten så jordbærlokket stivner. Løsne deretter kakeringen fra kaken og flytt riskremkaken over på et kakefat.
Bon appetit!
Pepperkakebunn
Knus pepperkakene og bland med smeltet smør. Klem kjeksblandingen i bunnen av en rund form (24 cm i diameter). Sett formen kjølig i 30 minutter.
Riskrem til riskremkake
Rør risgrøten jevn med en skje og bland inn fint hakkede, skåldede mandler.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Press vannet av de bløte gelatinplatene og rør dem ut i 2 ss kokende vann. Hell den varme, flytende gelatinen straks i en tynn stråle i risgrøten og rør godt slik at den blander seg fint og jevnt.
Pisk kremfløten til luftig krem sammen med sukker og vaniljesukker. Vend den piskede kremen inn i risgrøten.
Fordel riskremblandingen over kjeksbunnen. Sett fatet tilbake i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at riskremfromasjen stivner.
Jordbærlokk
Tin jordbærene og kok dem opp med vann og sukker. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme jordbærmosen. Avkjøl jordbærmosen til den er romtemperert før den fordeles over riskremfromasjen.
Servering
Sett riskremkaken tilbake i kjøleskapet over natten så jordbærlokket stivner. Løsne deretter kakeringen fra kaken og flytt riskremkaken over på et kakefat.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto