Til hovedinnhold

Multekake - Multer i himmelseng

1 h 30 min
9 varer
670
Multekake - Multer i himmelseng
Kristine Ilstad - Det søte liv

Maultekake - Multer i himmelseng - er en tradisjonsrik, norsk selskapskake, som kanskje ikke så mange i våre dager kjenner til. Det er virkelig på tide å hente kaken frem fra glemselen, for den er utrolig nydelig!

Multer i himmelseng består av en sukkerbrødbunn som dekkes med multer, crème fraîche-krem og marengs.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner

Sukkerbrød

  • 3 stykker egg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver

Fyll

  • 4 dl multer
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 ss vaniljesukker
  • 3 stykker eggeplomme

Marengslokk

  • 3 stykker eggehvite
  • 2 dl sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sukkerbrød

  • 3 stykker egg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver

Fyll

  • 4 dl multer
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 ss vaniljesukker
  • 3 stykker eggeplomme

Marengslokk

  • 3 stykker eggehvite
  • 2 dl sukker
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Bruk alternativt gjerne en kombinert springform og kakefat, så slipper du å flytte på den ferdige kaken. Dette kan være en fordel siden kaken blir nokså bløt på grunn av crème fraîche-fyllet.
Stek kaken midt i ovnen ved 160 °C i cirka 25 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Fordel godt avrente multer over kakebunnen.
Visp crème fraîche, vaniljesukker og eggeplommer lett sammen. Hell blandingen over multene litt og litt slik at den sakte får trukket inn gjennom multene og sukkerbrødsbunnen.
Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre til en tykk marengs. Sprøyt marengsen på toppen av kaken i et gittermønster.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter, til marengsen så vidt har fått litt farge.
Avkjøl kaken i formen. Fjern forsiktig kakeringen før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Bruk alternativt gjerne en kombinert springform og kakefat, så slipper du å flytte på den ferdige kaken. Dette kan være en fordel siden kaken blir nokså bløt på grunn av crème fraîche-fyllet.
Stek kaken midt i ovnen ved 160 °C i cirka 25 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Fordel godt avrente multer over kakebunnen.
Visp crème fraîche, vaniljesukker og eggeplommer lett sammen. Hell blandingen over multene litt og litt slik at den sakte får trukket inn gjennom multene og sukkerbrødsbunnen.
Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre til en tykk marengs. Sprøyt marengsen på toppen av kaken i et gittermønster.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter, til marengsen så vidt har fått litt farge.
Avkjøl kaken i formen. Fjern forsiktig kakeringen før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?