Til hovedinnhold

Surkål

1 h 30 min
8 varer
295
Hjemmelaget surkål er kun tre steg unna. Prøv denne oppskriften til årets ribbemåltid.
Hjemmelaget surkål er kun tre steg unna. Prøv denne oppskriften til årets ribbemåltid.

Surkål er et velkjent og velsmakende tilbehør til julematen, uansett om man spiser ribbe, skinkestek eller pinnekjøtt. Det er slettes ikke vanskelig å lage hjemmelaget surkål selv, og du får en egen smak som ikke kan sammenlignes med butikkjøpt.

Se gjerne vår oppskrift på ribbe med sprø svor her.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 stk kål, lite/mellomstort hode
  • 2 stk eple, friske
  • 1.5 ss karve
  • 1.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper, grovkvernet
  • 3 dl kjøttkraft, mild
  • 3 ss sukker
  • 3 ss eddik 7%

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kål, lite/mellomstort hode
  • 2 stk eple, friske
  • 1.5 ss karve
  • 1.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper, grovkvernet
  • 3 dl kjøttkraft, mild
  • 3 ss sukker
  • 3 ss eddik 7%
Skjær kålen i tynne strimler eller riv den på et rivjern. Skrell eplene og skjær dem i båter.
Legg kål, epler, karve, salt og pepper lagvis i en passende kjele.
Hell over kraft og la kålen småkoke under lokk i cirka 45 min. Smak til med eddik og sukker og bland gjerne inn et par spiseskjeer av stekesjyen.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kålen i tynne strimler eller riv den på et rivjern. Skrell eplene og skjær dem i båter.
Legg kål, epler, karve, salt og pepper lagvis i en passende kjele.
Hell over kraft og la kålen småkoke under lokk i cirka 45 min. Smak til med eddik og sukker og bland gjerne inn et par spiseskjeer av stekesjyen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?