Til hovedinnhold

Surkål

1 h 30 min
8 varer
268
Surkål med eple og kjøttkraft

Surkål er et velkjent og velsmakende tilbehør til julematen, uansett om man spiser ribbe, skinkestek eller pinnekjøtt. Det er slettes ikke vanskelig å lage hjemmelaget surkål selv, og du får en egen smak som ikke kan sammenlignes med butikkjøpt.

Se gjerne vår oppskrift på ribbe med sprø svor her.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 stk kål, lite/mellomstort hode
  • 2 stk eple, friske
  • 1.5 ss karve
  • 1.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper, grovkvernet
  • 3 dl kjøttkraft, mild
  • 3 ss sukker
  • 3 ss eddik 7%

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kål, lite/mellomstort hode
  • 2 stk eple, friske
  • 1.5 ss karve
  • 1.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper, grovkvernet
  • 3 dl kjøttkraft, mild
  • 3 ss sukker
  • 3 ss eddik 7%
Skjær kålen i tynne strimler eller riv den på et rivjern. Skrell eplene og skjær dem i båter.
Legg kål, epler, karve, salt og pepper lagvis i en passende kjele.
Hell over kraft og la kålen småkoke under lokk i cirka 45 min. Smak til med eddik og sukker og bland gjerne inn et par spiseskjeer av stekesjyen.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kålen i tynne strimler eller riv den på et rivjern. Skrell eplene og skjær dem i båter.
Legg kål, epler, karve, salt og pepper lagvis i en passende kjele.
Hell over kraft og la kålen småkoke under lokk i cirka 45 min. Smak til med eddik og sukker og bland gjerne inn et par spiseskjeer av stekesjyen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?