«Coconut Ice» er tradisjonelt godteri som opprinnelig stammer fra Storbritannia, men som også er mye laget i Australia.
Coconut Ice er lekre, små terninger som kjennetegnes av et hvitt og et rosa lag. Godteriet smaker søtt av kokos og lages med kun 5 ingredienser.
Kremortartari («Cream of tartar») fås kjøpt på apoteket. Det bidrar til at godteriet holder litt bedre sammen, men det er så små mengder i oppskriften at det går helt fint å sløyfe dette.
Vil du heller lage tradisjonelt julegodt? Sjekk oppskriften på risboller eller brente mandler.
Bland melis og kremortartari i en bolle. Tilsett kokos og rør godt så kokosen blander seg jevnt med melisen. Hell søtet, kondensert melk i bollen med det tørre. Bland det hele godt sammen.
Del kokosblandingen i to like store deler. Bland litt konsentrert, rosa konditorfarge i den ene delen, slik at kokosblandingen blir lyserosa.
Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha den hvite kokosblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Jeg bruker baksiden av en teskje til å glatte ut overflaten slik at den blir helt jevn.
Fordel den rosa kokosblandingen over den hvite. Bruk igjen baksiden av en teskje til å glatte til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten), slik at kokosblandingen blir fast.
Løft den stivnede kokosblandingen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær opp i små firkanter. Oppbevar godteriet i en boks i kjøleskapet.
Bon appetit!
Bland melis og kremortartari i en bolle. Tilsett kokos og rør godt så kokosen blander seg jevnt med melisen. Hell søtet, kondensert melk i bollen med det tørre. Bland det hele godt sammen.
Del kokosblandingen i to like store deler. Bland litt konsentrert, rosa konditorfarge i den ene delen, slik at kokosblandingen blir lyserosa.
Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha den hvite kokosblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Jeg bruker baksiden av en teskje til å glatte ut overflaten slik at den blir helt jevn.
Fordel den rosa kokosblandingen over den hvite. Bruk igjen baksiden av en teskje til å glatte til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten), slik at kokosblandingen blir fast.
Løft den stivnede kokosblandingen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær opp i små firkanter. Oppbevar godteriet i en boks i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto