Til hovedinnhold

Hjemmelaget julebrus-saft

40 min
7 varer
450
julebrussaft

Fun Light skapte det som trygt kan kalles storm i mange saftglass da de for en liten uke siden opplyste om at det allerede var tomt på lager for den nylanserte julebrussaften.

Har du ikke rukket å skaffe deg en flaske eller to, så frykt ikke. Du kan nemlig fint lage julebrussaft selv! Spesielt vanskelig er det heller ikke.

Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift jeg plukket med meg fra et julemarked for mange år siden. Den smaker deilig av noen av julens beste kryddere. Vi testet og tilpasset den litt, og den ble raskt en julefavoritt her i huset.

Bruk oppskriften som en mal, og prøv deg frem med krydder du selv liker. Husk at anisfrø har en ganske fremtredende smak, så vil anbefale å ikke gå for hardt ut med det.

Du kan jo selv velge om du vil drikke den som saft og bare tilsette vann. Eller om du vil ha julebrus, da blander du den bare med boblevann for eksempel fra Sodastream. Blandingsforholdet er uansett cirka 1:5. Begge deler er like godt!

Oppskriften rekker til cirka 3 liter ferdigblandet saft.

Og nei, denne oppskriften er dessverre ikke for den som vil ha en sukkerfri-variant som Fun Light, da må du nok lete et annet sted. Og, jeg vet heller ikke om den smaker som julebrussaften fra Fun Light. Men julesmak? Det kan jeg nesten garantere.

Flere juleoppskrifter: Risboller, kokosmakroner, krumkaker og brente mandler.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 l vann
  • 400 g sukker
  • 1 stk sitron, helst økologisk, både saften og zest
  • 3 ts anisfrø
  • 100 - 150 g rips
  • 0.5 stk vaniljestang, uten frø, spar dem til noe annet
  • 1 stk kanelstang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l vann
  • 400 g sukker
  • 1 stk sitron, helst økologisk, både saften og zest
  • 3 ts anisfrø
  • 100 - 150 g rips
  • 0.5 stk vaniljestang, uten frø, spar dem til noe annet
  • 1 stk kanelstang
Ha vann, sukker, sitonsaft og revet sitron-zest i en gryte. Kok til sukkeret har løst seg helt opp.
Ha i lettknuste anisfrø, rips, vaniljestang og kanelstang i gryten. Rør om og mos etterhvert ripsene mot kanten av gryten under koking.
Kok til du får konsistensen du ønsker på laken, cirka 10-15 minutter bør holde.
Sett gryten til avkjøling natten over.
Sil laken og ha over på flasker. Om du ikke vil ha noe bunnfall, men en helt klar saft, kan du sile gjennom et kaffefilter.
woman cooking

Bon appetit!

Ha vann, sukker, sitonsaft og revet sitron-zest i en gryte. Kok til sukkeret har løst seg helt opp.
Ha i lettknuste anisfrø, rips, vaniljestang og kanelstang i gryten. Rør om og mos etterhvert ripsene mot kanten av gryten under koking.
Kok til du får konsistensen du ønsker på laken, cirka 10-15 minutter bør holde.
Sett gryten til avkjøling natten over.
Sil laken og ha over på flasker. Om du ikke vil ha noe bunnfall, men en helt klar saft, kan du sile gjennom et kaffefilter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?