Til hovedinnhold

Kringle med vaniljekrem

3 h 30 min
11 varer
450
Kringle med vaniljekrem

Det er lite som slår fersk hvetebakst, og en kringle med vaniljekrem er perfekt når det nærmer seg jul. Topp safrankransen med perlesukker og mandler på toppen. Sjekk også: Slik lager du klassiske lussekatter til Lucia

Ingredienser

1
stk
  • 3.5 dl melk
  • 1 klype safran, tråder
  • 30 g gjær
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 650 g hvetemel
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 4 dl vaniljekrem
  • egg, vispet, til pensling
  • perlesukker, til pynt
  • mandler, hakkede/skivede, til pynt

Slik gjør du:

  • 3.5 dl melk
  • 1 klype safran, tråder
  • 30 g gjær
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 650 g hvetemel
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 4 dl vaniljekrem
  • egg, vispet, til pensling
  • perlesukker, til pynt
  • mandler, hakkede/skivede, til pynt
Kok opp 0,5 dl av melken og trekk kasserollen vekk fra varmen.
Knus safranen sammen med 2 ss av sukkeret i en morter eller lignende. Løs safransukkerert opp i den varme melken.
Tilsett resten av melken. Væsken skal ha romtemperatur.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med safranmelken. Tilsett sukker, vaniljesukker og mel.
Kjør deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet, cirka 5 minutter. Tilsett gradvis det myke smøret i små biter.
Kjør deigen videre ved middels hastighet til deigen er smidig, elastisk og slipper bollen, 10-15 minutter.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle. La den heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Hell deigen ut på et melet bakebord. Rull den ut til en tykk pølse, og kjevle deigen ut til et rektangel, cirka 60 x 35 cm.
Smør leiven med et jevnt lag vaniljekrem. La de ytterste 3 cm på langsiden lengst fra deg være fri for krem.
Begynn nærmest deg og rull leiven sammen som en rullekake. La skjøten ligge ned.
Bruk en skarp kniv og del rullen i to på langs. Tvinn de to delene sammen.
Løft den tvinnede rullen forsiktig over på et stekebrett med bakepapir og form den til en krans.
Dekk kransen med plastfilm og la den etterheve i cirka 40 minutter.
Varm ovnen til 190 grader. Pensle kransen med sammenvispet egg og dryss over godt med perlesukker og hakkede eller skivede mandler.
Stek kransen midt i ovnen i cirka 30 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp 0,5 dl av melken og trekk kasserollen vekk fra varmen.
Knus safranen sammen med 2 ss av sukkeret i en morter eller lignende. Løs safransukkerert opp i den varme melken.
Tilsett resten av melken. Væsken skal ha romtemperatur.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med safranmelken. Tilsett sukker, vaniljesukker og mel.
Kjør deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet, cirka 5 minutter. Tilsett gradvis det myke smøret i små biter.
Kjør deigen videre ved middels hastighet til deigen er smidig, elastisk og slipper bollen, 10-15 minutter.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle. La den heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Hell deigen ut på et melet bakebord. Rull den ut til en tykk pølse, og kjevle deigen ut til et rektangel, cirka 60 x 35 cm.
Smør leiven med et jevnt lag vaniljekrem. La de ytterste 3 cm på langsiden lengst fra deg være fri for krem.
Begynn nærmest deg og rull leiven sammen som en rullekake. La skjøten ligge ned.
Bruk en skarp kniv og del rullen i to på langs. Tvinn de to delene sammen.
Løft den tvinnede rullen forsiktig over på et stekebrett med bakepapir og form den til en krans.
Dekk kransen med plastfilm og la den etterheve i cirka 40 minutter.
Varm ovnen til 190 grader. Pensle kransen med sammenvispet egg og dryss over godt med perlesukker og hakkede eller skivede mandler.
Stek kransen midt i ovnen i cirka 30 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?