Til hovedinnhold

Aspargespai med vårløk og chèvre

45 min
12 varer
142
Aspargespai med vårløk og chèvre

Til aspargespai med vårløk og chèvre trenger du en firkantet terteform, 24 x 24 cm, eller en rund form ca. 25 cm i diameter. Du trenger også bakepapir og tørkede erter til utbaking.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 skive(r) butterdeig, plater frossen deig
  • asparges, grønn
  • 1 bunt vårløk, liten bunt
  • 3 stykker egg
  • 3 dl matfløte
  • 150 g sveitserost, revet
  • 100 g chèvre
  • salt
  • pepper
  • olivenolje, til steking
  • urter, til pynt
  • rødbeter, i tynne skiver til pynt

Slik gjør du:

  • 3 skive(r) butterdeig, plater frossen deig
  • asparges, grønn
  • 1 bunt vårløk, liten bunt
  • 3 stykker egg
  • 3 dl matfløte
  • 150 g sveitserost, revet
  • 100 g chèvre
  • salt
  • pepper
  • olivenolje, til steking
  • urter, til pynt
  • rødbeter, i tynne skiver til pynt
Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl dem ut til et stort firkantet flak.
Kle terteformen med butterdeigen. Klem deigen godt inn til kanten, aller helst skal deigen henge litt over kanten.
Prikk bunnen lett med en gaffel. Legg i bakepapir og fyll på med tørkede erter. Stek bunnen ved 215 grader i ca. 15 minutter. Løft ut ertene og stek bunnen videre i 5 minutter.
Skjær eller knekk av den nederste trevlete delen på aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned. Rens vårløken.
Stek aspargesen et lite minutt i en stor varm stekepanne. Legg i vårløken mot slutten og løft alt over på en tallerken så lenge.
Stek aspargesen et lite minutt i en stor varm stekepanne. Legg i vårløken mot slutten og løft alt over på en tallerken så lenge.
Visp sammen egg, matfløte, litt salt og kvernet pepper. Fordel den revne osten jevnt utover butterdeigsbunnen. Legg i asparges og vårløk tett i tett.
Visp sammen egg, matfløte, litt salt og kvernet pepper. Fordel den revne osten jevnt utover butterdeigsbunnen. Legg i asparges og vårløk tett i tett.
Hell forsiktig over eggeblandingen og smuldre til slutt over chèvre.
Hell forsiktig over eggeblandingen og smuldre til slutt over chèvre.
Stek terten ved 180 grader i ca. 45 minutter. Terten er ferdig når den har blitt pent gyllen og virker fast når du rister på den. Serveres helst varm eller lun.
woman cooking

Bon appetit!

Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl dem ut til et stort firkantet flak.
Kle terteformen med butterdeigen. Klem deigen godt inn til kanten, aller helst skal deigen henge litt over kanten.
Prikk bunnen lett med en gaffel. Legg i bakepapir og fyll på med tørkede erter. Stek bunnen ved 215 grader i ca. 15 minutter. Løft ut ertene og stek bunnen videre i 5 minutter.
Skjær eller knekk av den nederste trevlete delen på aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned. Rens vårløken.
Stek aspargesen et lite minutt i en stor varm stekepanne. Legg i vårløken mot slutten og løft alt over på en tallerken så lenge.
Stek aspargesen et lite minutt i en stor varm stekepanne. Legg i vårløken mot slutten og løft alt over på en tallerken så lenge.
Visp sammen egg, matfløte, litt salt og kvernet pepper. Fordel den revne osten jevnt utover butterdeigsbunnen. Legg i asparges og vårløk tett i tett.
Visp sammen egg, matfløte, litt salt og kvernet pepper. Fordel den revne osten jevnt utover butterdeigsbunnen. Legg i asparges og vårløk tett i tett.
Hell forsiktig over eggeblandingen og smuldre til slutt over chèvre.
Hell forsiktig over eggeblandingen og smuldre til slutt over chèvre.
Stek terten ved 180 grader i ca. 45 minutter. Terten er ferdig når den har blitt pent gyllen og virker fast når du rister på den. Serveres helst varm eller lun.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?