Til hovedinnhold

Hjemmelaget pepperkakedeig

1 h
11 varer
120
Hjemmelaget pepperkakedeig

Pepperkaker hører julen med, og Marit Hovlands pepperkakedeig er en klassisk oppskrift alle kan mestre.

Tips: Denne oppskriften gir ca. 3 kilo pepperkakedeig. Det er en ganske stor deig, men bruk gjerne halv mengde av ingrediensene hvis du ikke trenger så mye. Deigen tåler også å ligge et par uker innpakket i plast i kjøleskapet, og kan dessuten fryses.

Oppskrift og foto: Marit Hovland fra boken Pepperkaker.

Ingredienser

5
porsjoner
  • 500 g smør
  • 400 g sukker
  • 500 g sirup, lys
  • 4 dl helmelk
  • 1.2 kg hvetemel
  • 2 ts pepper
  • 6 ts ingefær, malt
  • 4 ts kanel, malt
  • 2 ts nellik, malt
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts salt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g smør
  • 400 g sukker
  • 500 g sirup, lys
  • 4 dl helmelk
  • 1.2 kg hvetemel
  • 2 ts pepper
  • 6 ts ingefær, malt
  • 4 ts kanel, malt
  • 2 ts nellik, malt
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts salt
Del smøret i terninger, og ha det i en bakebolle. Kok opp sukker, sirup og melk i en kjele. Rør, og pass godt på, melk koker raskt over. Hell den varme blandingen over smøret.
Mens du lar røren avkjøles noe, blander du resten av ingrediensene i en annen bolle. Når røren er håndvarm, blander du inn det tørre. Sett deigen i kjøleskapet, helst til neste dag.
Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker.
Pepperkakene stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 10 minutter. Størrelsen på pepperkakene vil selvfølgelig spille en stor rolle for steketiden. Avkjøles på rist.
Pepperkaker holder seg best i en metallboks i romtemperatur.
woman cooking

Bon appetit!

Del smøret i terninger, og ha det i en bakebolle. Kok opp sukker, sirup og melk i en kjele. Rør, og pass godt på, melk koker raskt over. Hell den varme blandingen over smøret.
Mens du lar røren avkjøles noe, blander du resten av ingrediensene i en annen bolle. Når røren er håndvarm, blander du inn det tørre. Sett deigen i kjøleskapet, helst til neste dag.
Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker.
Pepperkakene stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 10 minutter. Størrelsen på pepperkakene vil selvfølgelig spille en stor rolle for steketiden. Avkjøles på rist.
Pepperkaker holder seg best i en metallboks i romtemperatur.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?