Til hovedinnhold

Pepperkaker med karamellfyll

45 min
4 varer
172
Pepperkaker med karamellfyll og melisglasur på toppen

Pepperkaker med karamellfyll må du bare smake! Dette er doble pepperkaker med fløtekaramell i midten. Med et lite dryss havsalt på toppen blir de nesten uimotståelige.

Du trenger pepperkakedeig og en rund utstikker for å lage disse pepperkakene.

Oppskrift/foto: Marit Hovland, og boken «Pepperkaker»

Ingredienser

4
porsjoner
  • pepperkakedeig
  • karamell, Smørbukk
  • melisglasur
  • flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • pepperkakedeig
  • karamell, Smørbukk
  • melisglasur
  • flaksalt
Lages med pepperkakedeigen du ønsker.
Stikk ut to rundinger og legg den ene på stekebrettet. Legg en karamell i midten av rundingen før du legger den andre rundingen over. Bruk fingeren og klem kanten sammen.
Bruk til slutt den samme utstikkeren og trykk ut den doble pepperkaken på nytt slik at den får en fin kant. Stek pepperkakene litt lenger enn vanlig, ca. 15 minutter.
Avkjøle pepperkakene med karamell på rist før du smører melisglasur på toppen, gjerne ved hjelp av en kniv. Strø tilslutt over litt flaksalt mens glasuren fortsatt er bløt.
woman cooking

Bon appetit!

Lages med pepperkakedeigen du ønsker.
Stikk ut to rundinger og legg den ene på stekebrettet. Legg en karamell i midten av rundingen før du legger den andre rundingen over. Bruk fingeren og klem kanten sammen.
Bruk til slutt den samme utstikkeren og trykk ut den doble pepperkaken på nytt slik at den får en fin kant. Stek pepperkakene litt lenger enn vanlig, ca. 15 minutter.
Avkjøle pepperkakene med karamell på rist før du smører melisglasur på toppen, gjerne ved hjelp av en kniv. Strø tilslutt over litt flaksalt mens glasuren fortsatt er bløt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?