Til hovedinnhold

Pepperkaker: Marengssnømenn

5 h
8 varer
240
Marengssnømenn og juletre av marengs

Marengssnømenn og juletrær av marengs er en koselig vri på julekosen. Dette sier Marit Hovland om oppskriften:

Det er en spesiell følelse å sette en gjeng med snømenn inn i stekeovnen, men tro det eller ei, de forandrer seg ikke i det hele tatt! Kanskje det er trolldom i flosshatten? Lag gjerne juletrær av marengs istedenfor snømenn! Da tilsetter du grønnfarge i marengsen rett før du har den over i posen. Mal noen grønne striper på innsiden av posen før du fyller i marengsen hvis du ønsker mer liv i fargene. Strø over hvite sukkerperler før du tørker marengsene.

Denne oppskriften gir ca. 20 marengssnømenn, og du trenger sprøytepose, stor sprøytetipp, rund (snømenn), stor sprøytetipp, stjerne (trær).

Oppskrift/foto: Marit Hovland, og boken «Pepperkaker»

Ingredienser

4
porsjoner
  • pepperkaker, runde, 5,5 cm
  • pepperkaker, runde, 5 cm
  • 100 g eggehvite, ca. 3 egg
  • 1 klype salt
  • 180 g sukker
  • saltstenger
  • melisglasur
  • sjokolade, Smil
  • sukkerperler, sølv

Slik gjør du:

  • pepperkaker, runde, 5,5 cm
  • pepperkaker, runde, 5 cm
  • 100 g eggehvite, ca. 3 egg
  • 1 klype salt
  • 180 g sukker
  • saltstenger
  • melisglasur
  • sjokolade, Smil
  • sukkerperler, sølv
Sett stekeovnen på 75 °C varmluft. Pisk eggehviten på middels hastighet til det blir hvitt skum. Tilsett salt.
Tilsett sukker gradvis mens du fortsetter å piske på middels hastighet. Pisk til du får en stiv marengs uten sukkerkorn.
Fyll blandingen over i en sprøytepose med en stor rund tupp. Sprøyt marengssnømennene, på et bakepapirkledd stekebrett, ved å klemme og deretter trekke opp. Gjør dette to ganger slik at du får kropp og hode.
Knekk av korte biter av saltstengene og stikk dem inn i marengsen som armer og nese. Tørk marengsene midt i ovnen i ca. 5 timer.
Kutt av toppen av hodet på marengssnømannen med en kniv og fest en rund pepperkake (5 cm) med melisglasur. Fest en fylt sjokolade på toppen.
Sett hele marengssnømannen på en annen rund pepperkake (5,5 cm). Fest sukkerperler til øyne og knapper ved hjelp av melisglasur. Oppbevares i lufttett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 75 °C varmluft. Pisk eggehviten på middels hastighet til det blir hvitt skum. Tilsett salt.
Tilsett sukker gradvis mens du fortsetter å piske på middels hastighet. Pisk til du får en stiv marengs uten sukkerkorn.
Fyll blandingen over i en sprøytepose med en stor rund tupp. Sprøyt marengssnømennene, på et bakepapirkledd stekebrett, ved å klemme og deretter trekke opp. Gjør dette to ganger slik at du får kropp og hode.
Knekk av korte biter av saltstengene og stikk dem inn i marengsen som armer og nese. Tørk marengsene midt i ovnen i ca. 5 timer.
Kutt av toppen av hodet på marengssnømannen med en kniv og fest en rund pepperkake (5 cm) med melisglasur. Fest en fylt sjokolade på toppen.
Sett hele marengssnømannen på en annen rund pepperkake (5,5 cm). Fest sukkerperler til øyne og knapper ved hjelp av melisglasur. Oppbevares i lufttett boks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?