Til hovedinnhold

Eltefritt surdeigsbrød

1 h
4 varer
424

Surdeigskolen Episode 1 - Slik lager du eltefritt landbrød

Surdeigsbrød er kjempegodt og faktisk ganske enkelt å lage!

Martine Sletmoen fra Skillebekk Surdeig deler her oppskriften på hvordan du kan lage et perfekt eltefritt surdeigsbrød.

Vil du lære mer om surdeig? Sjekk ut hele tv-serien fra Matkanalen på Godt.no!

Hevetiden er ikke med i tilberedelsestiden.

Ingredienser

1
stk
  • 500 g hvetemel, gjerne siktet landhvete
  • 375 g vann
  • 100 g surdeig
  • 10 g flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g hvetemel, gjerne siktet landhvete
  • 375 g vann
  • 100 g surdeig
  • 10 g flaksalt
Bland alle ingrediensene sammen. Dekk til deigen med et vått kjøkkenhåndkle eller plastfolie.
La deigen heve i ca. 2 timer.
Legg deigen på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape.
Legg et håndkle i hevekurven og dryss over mel.
Brett deigen og legg den i hevekurven for kaldheving i kjøleskap over natten.
Ta ut deigen neste dag og stek den på 240 grader over- og undervarme. Først i 20 min. med damp i ovnen og deretter 15 minutter uten damp.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene sammen. Dekk til deigen med et vått kjøkkenhåndkle eller plastfolie.
La deigen heve i ca. 2 timer.
Legg deigen på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape.
Legg et håndkle i hevekurven og dryss over mel.
Brett deigen og legg den i hevekurven for kaldheving i kjøleskap over natten.
Ta ut deigen neste dag og stek den på 240 grader over- og undervarme. Først i 20 min. med damp i ovnen og deretter 15 minutter uten damp.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?