Til hovedinnhold

Baileys-brownies

3 h 30 min
12 varer
736
Baileys-brownies

Baileys-brownies er himmelsk gode, bløte brownies med kraftig sjokoladesmak, som dekkes med et tykt lag glasur laget av melkesjokolade og Baileys. Likørsmaken er mild, men merkes akkurat nok til å gjøre kaken usedvanlig god.

Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk i glasuren, for at glasuren skal stivne og få den rette smaken. Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks, og 2 dl tilsvarer i underkant av en slik boks.

Oppskriften passer til liten langpanne, og dette er en mektig kake, så ikke lage kakestykkene for store. Kaken bør stå i kjøleskapet over natten før servering. Browniesbitene kan også gjerne fryses.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

12
porsjoner

Brownies

  • 350 g kokesjokolade
  • 225 g smør
  • 25 g kakaopulver
  • 5 stykker egg
  • 300 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 175 g hvetemel

Sjokoladeglasur med Baileys

  • 2 dl kondensert melk, søt
  • 600 g melkesjokolade
  • 1 dl Baileys
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 0.5 ts maldonsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Brownies

  • 350 g kokesjokolade
  • 225 g smør
  • 25 g kakaopulver
  • 5 stykker egg
  • 300 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 175 g hvetemel

Sjokoladeglasur med Baileys

  • 2 dl kondensert melk, søt
  • 600 g melkesjokolade
  • 1 dl Baileys
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 0.5 ts maldonsalt
Smelt smøret.
Ha kakaopulver og oppdelt kokesjokolade i kjelen med det varme smøret. La dette stå på svak varme og rør forsiktig til sjokoladen har smeltet.
Visp egg, hvitt og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen. Rør inn sjokoladesmøret. Vend inn hvetemelet.
Hell deigen i en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i cirka 30 minutter. Kaken skal fortsatt kjennes bløt når den er ferdigstekt. Avkjøl kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.
Sett en metallbolle over en kjele med kokende vann. Ha søtet, kondensert melk i bollen. Del melkesjokolade i mindre biter og ha bitene i bollen.
Hell over Baileys og dryss over litt salt. La dette stå over den varme dampen slik at melkesjokoladen smelter sakte. Rør av og til.
Ta bollen av varmen når sjokoladen har smeltet helt og la blandingen avkjøles litt.
Ta langpannen med brownies ut av kjøleskapet og hell sjokoladeblandingen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten, slik at glasuren stivner helt.
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i små firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret.
Ha kakaopulver og oppdelt kokesjokolade i kjelen med det varme smøret. La dette stå på svak varme og rør forsiktig til sjokoladen har smeltet.
Visp egg, hvitt og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen. Rør inn sjokoladesmøret. Vend inn hvetemelet.
Hell deigen i en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i cirka 30 minutter. Kaken skal fortsatt kjennes bløt når den er ferdigstekt. Avkjøl kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.
Sett en metallbolle over en kjele med kokende vann. Ha søtet, kondensert melk i bollen. Del melkesjokolade i mindre biter og ha bitene i bollen.
Hell over Baileys og dryss over litt salt. La dette stå over den varme dampen slik at melkesjokoladen smelter sakte. Rør av og til.
Ta bollen av varmen når sjokoladen har smeltet helt og la blandingen avkjøles litt.
Ta langpannen med brownies ut av kjøleskapet og hell sjokoladeblandingen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten, slik at glasuren stivner helt.
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i små firkanter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?