Til hovedinnhold

Ramsløkpesto med grillet ørret og lun potetsalat

1 h
14 varer
125
Ramsløkpesto med grillet ørret og lun potetsalat

Ramsløkpesto med grillet ørret og lun potetsalat er super mat å servere sommergjestene.

Får du ikke tak i fersk ramsløk, kan du eventuelt bruke ramsløkpuré på glass. Du kan også lage en vanlig basilikumpesto eller bytte ut ramsløkblader med 50 g ruccola salat for en ruccolapesto. Ørret kan erstattes med laks.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g ørret, filet
  • 500 g nypotet, godt vasket
  • 4 stykker reddik
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 ss kapers, hakket
  • 2 dl crème fraîche, evt. lettrømme eller kesam
  • 1 dl urter, hakket gressløk, persille og/eller dill

Ramsløkpesto

  • 2 håndfull basilikumblader
  • 12 stilker ramsløk
  • 1 dl olje, mild olivenolje eller nøytral olje
  • 30 g pinjekjerner, ristet
  • 40 g parmesan, eller annen smaksrik ost
  • salt, kvernet
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g ørret, filet
  • 500 g nypotet, godt vasket
  • 4 stykker reddik
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 ss kapers, hakket
  • 2 dl crème fraîche, evt. lettrømme eller kesam
  • 1 dl urter, hakket gressløk, persille og/eller dill

Ramsløkpesto

  • 2 håndfull basilikumblader
  • 12 stilker ramsløk
  • 1 dl olje, mild olivenolje eller nøytral olje
  • 30 g pinjekjerner, ristet
  • 40 g parmesan, eller annen smaksrik ost
  • salt, kvernet
  • pepper, kvernet
Grovhakk ramsløkbladene. Kjør alle ingrediensene sammen med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Kok potetene i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
La dem bli litt avkjølte før du deler dem i to. Større poteter deles i store biter.
Hakk kapersen og finsnitt rødløk og reddik.
Bland sammen poteter, kapers, rødløk, reddik, crème fraiche og urter rett før servering. Krydre med salt og pepper.
Skrap skinnet på ørreten og napp ut bena.
Pensle litt olje på skinnet og krydre kjøttsiden lett med salt og pepper og smør over et jevnt lag ramsløkpesto.
Legg ørretfileten på varm grill med skinnsiden ned og la det ligge i 15-20 minutter. Ørreten skal ha en rosa kjerne. Skinnet skal bli sprøtt, men ikke brent.
Server grillet ørretfilet med lun potetsalat og resten av ramsløkpestoen.
woman cooking

Bon appetit!

Grovhakk ramsløkbladene. Kjør alle ingrediensene sammen med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Kok potetene i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
La dem bli litt avkjølte før du deler dem i to. Større poteter deles i store biter.
Hakk kapersen og finsnitt rødløk og reddik.
Bland sammen poteter, kapers, rødløk, reddik, crème fraiche og urter rett før servering. Krydre med salt og pepper.
Skrap skinnet på ørreten og napp ut bena.
Pensle litt olje på skinnet og krydre kjøttsiden lett med salt og pepper og smør over et jevnt lag ramsløkpesto.
Legg ørretfileten på varm grill med skinnsiden ned og la det ligge i 15-20 minutter. Ørreten skal ha en rosa kjerne. Skinnet skal bli sprøtt, men ikke brent.
Server grillet ørretfilet med lun potetsalat og resten av ramsløkpestoen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?