Til hovedinnhold

Appelsinkake med ricotta

1 h 30 min
10 varer
175
Appelsinkake med ricotta

Appelsinkake med ricotta er en drøm av en appelsinkake. Så saftig og myk! Dette kommer av at kaken inneholder ricotta i tillegg til at den dynkes med appelsinlake etter steking.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad, «Det søte liv – julens deiligste kaker»/detsoteliv.no

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 stykker appelsin
  • 250 g smør
  • 300 g sukker
  • 6 stykker egg
  • 250 g ricotta
  • 1 ss appelsinskall, revet
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl appelsinjuice

Til dynking

  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 dl sukker

Til pynt

  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 3 stykker appelsin
  • 250 g smør
  • 300 g sukker
  • 6 stykker egg
  • 250 g ricotta
  • 1 ss appelsinskall, revet
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl appelsinjuice

Til dynking

  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 dl sukker

Til pynt

  • 2 ss melis
Start med å gjøre klar formen. Rund form, cirka 24 cm i diameter. Dekk den med bakepapir og smør den godt langs kanten.
Rens appelsinene og skjær dem i skiver. Dekk bunnen av formen med appelsinskiver.
Pisk mykt smør og sukker lyst. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert.
Rør inn ricotta og revet appelsinskall. Sikt mel og bakepulver og ha dette i deigen sammen med appelsinjuice.
Ha deigen over appelsinskivene i formen og jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i cirka 1 time.
Kok appelsinjuice og sukker i et par minutter så sukkeret løser seg opp.
Når kaken er ferdigstekt, prikkes den med en gaffel mens den fortsatt er i formen. Hell over appelsinlaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer, så appelsinlaken får trekke godt inn i kaken.
Deretter løsnes kaken fra formen og legges opp ned på et kakefat slik at appelsinskivene vender opp. Pynt med melisdryss før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å gjøre klar formen. Rund form, cirka 24 cm i diameter. Dekk den med bakepapir og smør den godt langs kanten.
Rens appelsinene og skjær dem i skiver. Dekk bunnen av formen med appelsinskiver.
Pisk mykt smør og sukker lyst. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert.
Rør inn ricotta og revet appelsinskall. Sikt mel og bakepulver og ha dette i deigen sammen med appelsinjuice.
Ha deigen over appelsinskivene i formen og jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i cirka 1 time.
Kok appelsinjuice og sukker i et par minutter så sukkeret løser seg opp.
Når kaken er ferdigstekt, prikkes den med en gaffel mens den fortsatt er i formen. Hell over appelsinlaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer, så appelsinlaken får trekke godt inn i kaken.
Deretter løsnes kaken fra formen og legges opp ned på et kakefat slik at appelsinskivene vender opp. Pynt med melisdryss før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?