Til hovedinnhold

Risboller i langpanne

1 h
6 varer
435
Risboller i langpanne servert på tallerken
Kristine Ilstad - Det søte liv

Mange liker best å lage risboller uten delfiafett. Her er en lettvint versjon av risboller i langpanne laget med smør og fløte. I stedet for å forme runde boller, lager du her altså en stor riskake som deles i firkanter når sjokoladen har stivnet. Slik går det kjapt å fylle opp kakeboksen!

Oppskrift: Kristine Ilstad «Det søte liv – julens deiligste kaker»/detsoteliv.no

Ingredienser

12
porsjoner
  • 3 dl kremfløte
  • 175 g smør
  • 100 g melis
  • 2 ss vaniljesukker
  • 400 g kokesjokolade
  • 260 g puffet ris

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl kremfløte
  • 175 g smør
  • 100 g melis
  • 2 ss vaniljesukker
  • 400 g kokesjokolade
  • 260 g puffet ris
Varm opp fløte, smør, melis og vaniljesukker i en stor kjele til smøret har smeltet og blandingen er rykende varm. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade.
La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Ha puffet ris i kjelen og rør skikkelig godt rundt slik at risen blir mest mulig jevnt dekket av sjokoladeblandingen.
Ha bakepapir i en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm). Ha risblandingen jevnt utover i langpannen. Press blandingen godt ned med en slikkepott og glatt til overflaten.
Sett langpannen kjølig i et par timer eller over natten slik at sjokoladen stivner.
Løft den stivnede kaken ut av langpannen. Skjær kaken i firkanter. Går riskakene litt i stykker i kantene, kan du bare presse dem sammen igjen.
Oppbevar kakene i en boks i kjøleskapet slik at de ikke blir klissete.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp fløte, smør, melis og vaniljesukker i en stor kjele til smøret har smeltet og blandingen er rykende varm. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade.
La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Ha puffet ris i kjelen og rør skikkelig godt rundt slik at risen blir mest mulig jevnt dekket av sjokoladeblandingen.
Ha bakepapir i en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm). Ha risblandingen jevnt utover i langpannen. Press blandingen godt ned med en slikkepott og glatt til overflaten.
Sett langpannen kjølig i et par timer eller over natten slik at sjokoladen stivner.
Løft den stivnede kaken ut av langpannen. Skjær kaken i firkanter. Går riskakene litt i stykker i kantene, kan du bare presse dem sammen igjen.
Oppbevar kakene i en boks i kjøleskapet slik at de ikke blir klissete.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?