Til hovedinnhold

Kolakaker

1 h
6 varer
458
Kolakaker i pinner
Kristine Ilstad - Det søte liv

Kolakaker er klassiske, svenske småkaker med karamellsmak, som også er veldig kjente i Norge - kanskje mer som brune pinner. «Kola» betyr karamell på svensk, derav navnet kolakaker.

Kolakaker er litt myke og seige i konsistensen og «JÄTTEGODA»! Dette er også en av julekakene som er lette å lage. Kakene skjæres opp i pinner mens de fortsatt er lunkne.

Flere søte julekake-oppskrifter finner du her: Pepperkakedeig og krumkaker.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad, «Det søte liv – julens deiligste kaker»/Det søte liv

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 50 kolakaker
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 ss sirup, lys
  • 2 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 ss sirup, lys
  • 2 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g hvetemel
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en stor spiseskje med sirup.
Sikt sammen det tørre og tilsett i smørkremen. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.
Del deigen i fire emner. Trill fire ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate. Legg dem alle sammen ved siden av hverandre på en bakepapirkledd stekeplate. Trykk rullene til litt flate stenger med fingrene.
Sett platen midt i ovnen og stek ved 175 grader i cirka 15 minutter.
Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La kakene avkjøles litt på platen før de forsiktig tas fra hverandre.
Flytt kolakakene over på rist og la dem avkjøles helt. Oppbevares i tett kakeboks.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en stor spiseskje med sirup.
Sikt sammen det tørre og tilsett i smørkremen. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.
Del deigen i fire emner. Trill fire ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate. Legg dem alle sammen ved siden av hverandre på en bakepapirkledd stekeplate. Trykk rullene til litt flate stenger med fingrene.
Sett platen midt i ovnen og stek ved 175 grader i cirka 15 minutter.
Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La kakene avkjøles litt på platen før de forsiktig tas fra hverandre.
Flytt kolakakene over på rist og la dem avkjøles helt. Oppbevares i tett kakeboks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?