Denne klassiske oppskriften viser hvordan du lager deilige kokosmakroner på den gammeldagse og tradisjonelle måten. Kokosmakroner er saftige inni og knasende utenpå, og deigen er nærmest som kokosmarengs å regne. Deigen lages med eggehviter og inneholder ikke noe hvetemel. Kakene blir myke og veldig, veldig gode.
Pisk marengs av eggehviter og melis. Vend forsiktig inn vaniljesukker og kokos med en slikkepott.
Sett deigen i små topper med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kokosmakronene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 12 minutter. Stek gjerne en prøvekake for å sjekke konsistensen på deigen. Hvis du synes kaken flyter for mye ut under stekingen, lønner det seg å la marengsdeigen stå en stund i kjøleskapet. Kokosen vil da svelle litt og gjøre deigen fastere.
Avkjøl kakene på stekeplaten. Når kakene er passe stekt, skal de være lyse i fargen og slippe bakepapiret lett når de er avkjølte. Hvis du merker at de ikke slipper bakepapiret lett, selv når de er kalde, kan du sette platen tilbake i ovnen og steke kakene i noen minutter til.
Bon appetit!
Pisk marengs av eggehviter og melis. Vend forsiktig inn vaniljesukker og kokos med en slikkepott.
Sett deigen i små topper med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kokosmakronene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 12 minutter. Stek gjerne en prøvekake for å sjekke konsistensen på deigen. Hvis du synes kaken flyter for mye ut under stekingen, lønner det seg å la marengsdeigen stå en stund i kjøleskapet. Kokosen vil da svelle litt og gjøre deigen fastere.
Avkjøl kakene på stekeplaten. Når kakene er passe stekt, skal de være lyse i fargen og slippe bakepapiret lett når de er avkjølte. Hvis du merker at de ikke slipper bakepapiret lett, selv når de er kalde, kan du sette platen tilbake i ovnen og steke kakene i noen minutter til.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto