Til hovedinnhold

Bakte gulrøtter med Tikka Masala, yoghurtsaus og mangosalat

3 h 30 min
15 varer
254
Bakte gulrøtter med Tikka Masala, yoghurtsaus og mangosalat

Dette er en oppskrift fra kokk Kim Daniel Mikalsen. Bakte gulrøtter med Tikka Masala, yoghurtsaus og mangosalat er perfekt for deg som er glad i indisk mat! Gulrøttene bør marineres i minst 3 timer, helst over natten. Server med mynte, granateplekjerner og sprø papadums i biter.

Ingredienser

1
porsjoner

Gulrøtter Tikka Masala

  • 2 stykker gulrøtter
  • 2 ss tikka masala-krydder
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 0.5 ts salt

Yoghurtsaus med mynte

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ts honning
  • 0.5 potte mynte
  • salt
  • ingefær, revet (kan sløyfes)
  • hvitløk, revet (kan sløyfes)
  • grønne kardemommekapsler, revet (kan sløyfes)

Mangosalat

  • 0.25 stk mango, finkuttet
  • 0.5 stk lime, saft og revet skall
  • salt
  • grønn chili, finhakket
  • koriander, finhakket

Til servering

  • papadums
  • granateplekjerner

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gulrøtter Tikka Masala

  • 2 stykker gulrøtter
  • 2 ss tikka masala-krydder
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 0.5 ts salt

Yoghurtsaus med mynte

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ts honning
  • 0.5 potte mynte
  • salt
  • ingefær, revet (kan sløyfes)
  • hvitløk, revet (kan sløyfes)
  • grønne kardemommekapsler, revet (kan sløyfes)

Mangosalat

  • 0.25 stk mango, finkuttet
  • 0.5 stk lime, saft og revet skall
  • salt
  • grønn chili, finhakket
  • koriander, finhakket

Til servering

  • papadums
  • granateplekjerner

Gulrot Tikka Masala

Skrell og del gulrøttene i mindre biter. Rør sammen krydder, salt og yoghurt.
Mariner gulrøttene i marinaden minimum 3 timer, helst over natten, i kjøleskapet.
Sett ovnen på 225 grader og ha gulrøttene og marinaden i en ildfast form. Bak gulrøttene til de er myke, cirka 25 minutter.

Yoghurtsaus

Bland alle ingrediensene og smak til etter eget ønske med salt, revet ingefær, revet hvitløk eller revet grønn kardemomme.

Mangosalat

Bland mangoen med limesaft og revet skall. Smak til med salt og ha i koriander og grønn chili etter eget ønske.

Servering

Følg instruksene på papadum-pakken og bryt dem opp i mindre biter. Legg yoghurtsaus i bunnen av tallerkenen, deretter gulrøtter, topp med mangosalat, granateple, koriander og papadum crisp.
woman cooking

Bon appetit!

Gulrot Tikka Masala

Skrell og del gulrøttene i mindre biter. Rør sammen krydder, salt og yoghurt.
Mariner gulrøttene i marinaden minimum 3 timer, helst over natten, i kjøleskapet.
Sett ovnen på 225 grader og ha gulrøttene og marinaden i en ildfast form. Bak gulrøttene til de er myke, cirka 25 minutter.

Yoghurtsaus

Bland alle ingrediensene og smak til etter eget ønske med salt, revet ingefær, revet hvitløk eller revet grønn kardemomme.

Mangosalat

Bland mangoen med limesaft og revet skall. Smak til med salt og ha i koriander og grønn chili etter eget ønske.

Servering

Følg instruksene på papadum-pakken og bryt dem opp i mindre biter. Legg yoghurtsaus i bunnen av tallerkenen, deretter gulrøtter, topp med mangosalat, granateple, koriander og papadum crisp.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?