Til hovedinnhold

Bakt bete «tartar» med kapers, pepperrot og estragonmajones

1 h 30 min
15 varer
221
Bakt bete «tartar» med kapers, pepperrot og estragonmajones

Hva med en ny, vegetar-vri på klassisk tartar? Ja, takk!

Tips! Betene kan bakes og majonesen kan lages god tid i forveien. Legg gjerne en eller to eggeplommer på «tartaren» ved servering.

Ingredienser

5
porsjoner
  • 800 g beter, gjerne både røde og gule
  • 4 fedd hvitløksfedd
  • 6 ss olivenolje
  • 4 ss balsamicoeddik
  • salt og kvernet pepper
  • kapers, grovhakket
  • 0.5 stk rødløk
  • urter, hakkede. Som persille, gressløk og/eller kjørvel
  • pepperrot, revet

Estragon-majones

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss dijonsennep
  • estragon, frisk, hakket
  • 1 håndfull babyspinat, eller bladpersille
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 800 g beter, gjerne både røde og gule
  • 4 fedd hvitløksfedd
  • 6 ss olivenolje
  • 4 ss balsamicoeddik
  • salt og kvernet pepper
  • kapers, grovhakket
  • 0.5 stk rødløk
  • urter, hakkede. Som persille, gressløk og/eller kjørvel
  • pepperrot, revet

Estragon-majones

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss dijonsennep
  • estragon, frisk, hakket
  • 1 håndfull babyspinat, eller bladpersille
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og kvernet pepper
Varm ovnen til 200 grader. Skrell betene og del dem i grove kløfter. Skrell og knus hvitløkfeddene med bredsiden av kniven.
Ha beter, hvitløk, olje og eddik over i en passende ildfast form. Krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak betene midt i ovnen i cirka 45 minutter, eller til kløftene er helt møre.
Avkjøl betene noe (eller helt), og kjør betene raskt i en kjøkkenmaskin til en grynete masse (eller kvern dem på en kjøttkvern).
Lag majonesen. Kjør eggeplommer, hvitløk, sennep, estragon og spinat med en stavmikser. Fortsett mens du tilsetter oljen i en tynn stråle og kjører alt videre til en tykk majones. Smak til med sitron, salt og pepper.
Rør «betetartaren» sammen med kapers, rødløk og urter. Juster smaken med salt og pepper og noen dråper balsamicoeddik eller sitronsaft for ekstra friskhet.
Riv over pepperrot ved servering, legg litt estragonmajones her og der og server resten ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader. Skrell betene og del dem i grove kløfter. Skrell og knus hvitløkfeddene med bredsiden av kniven.
Ha beter, hvitløk, olje og eddik over i en passende ildfast form. Krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak betene midt i ovnen i cirka 45 minutter, eller til kløftene er helt møre.
Avkjøl betene noe (eller helt), og kjør betene raskt i en kjøkkenmaskin til en grynete masse (eller kvern dem på en kjøttkvern).
Lag majonesen. Kjør eggeplommer, hvitløk, sennep, estragon og spinat med en stavmikser. Fortsett mens du tilsetter oljen i en tynn stråle og kjører alt videre til en tykk majones. Smak til med sitron, salt og pepper.
Rør «betetartaren» sammen med kapers, rødløk og urter. Juster smaken med salt og pepper og noen dråper balsamicoeddik eller sitronsaft for ekstra friskhet.
Riv over pepperrot ved servering, legg litt estragonmajones her og der og server resten ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?