Til hovedinnhold

Friterte småbrød med spekeskinke og fikenmarmelade

2 h
11 varer
171
Friterte småbrød med spekeskinke og fikenmarmelade

Disse små, friterte brødene med spekeskinke og fikenmarmelade er et deilig eksempel på salt møter søtt. De passer fint som en smårett til et koldtbord, eller som forrett, for eksempel.

Ingredienser

5
porsjoner

Friterte småbrød

  • 30 g fersk gjær
  • 125 ml vann, lunkent
  • 180 ml melk
  • 2 ss sukker
  • 500 g mel
  • 15 g salt
  • 1 l olje, nøytral

Fikenmarmelade

  • 200 g fiken, tørket
  • 2 dl rødvin
  • 4 ss sukker
  • 1 ss balsamicoeddik

Til servering

  • spekemat

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Friterte småbrød

  • 30 g fersk gjær
  • 125 ml vann, lunkent
  • 180 ml melk
  • 2 ss sukker
  • 500 g mel
  • 15 g salt
  • 1 l olje, nøytral

Fikenmarmelade

  • 200 g fiken, tørket
  • 2 dl rødvin
  • 4 ss sukker
  • 1 ss balsamicoeddik

Til servering

  • spekemat
Skjær fikenene opp i små biter.
Ha det over i en kasserolle sammen med vin og sukker. Kok det hele langsomt opp, la det koke til frukten blir helt bløt og væsken får sirupskonsistens.
Tilsett eddik og kjør marmeladen med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Oppbevar marmeladen kjølig.
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett melk, sukker, mel og salt og elt deigen jevn og smidig (enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin). Dekk til bollen med plastfilm og klede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut på et lett melet bakebord. Kjevl den til omtrent 2 cm tykkelse (bruk litt mel, men unngå å bruke for mye). Skjær ut snipper (på størrelse med litt store sirupsnitter). Lag gjerne et lite snitt på midten av snippen og tre den ene snippen igjennom (som en fattigmann). La snippene hvile i cirka 20 minutter på benken.
Varm oljen i en tykkbunnet gryte (med høye kanter) til 170-180 grader. Friter brødene, noen om gangen, til de blir gylne på begge sider. La de renne av seg på litt kjøkkenpapir over en rist.
Nytes helst nystekte. Serveres med fikenmarmelade og gode skiver spekemat.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær fikenene opp i små biter.
Ha det over i en kasserolle sammen med vin og sukker. Kok det hele langsomt opp, la det koke til frukten blir helt bløt og væsken får sirupskonsistens.
Tilsett eddik og kjør marmeladen med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Oppbevar marmeladen kjølig.
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett melk, sukker, mel og salt og elt deigen jevn og smidig (enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin). Dekk til bollen med plastfilm og klede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut på et lett melet bakebord. Kjevl den til omtrent 2 cm tykkelse (bruk litt mel, men unngå å bruke for mye). Skjær ut snipper (på størrelse med litt store sirupsnitter). Lag gjerne et lite snitt på midten av snippen og tre den ene snippen igjennom (som en fattigmann). La snippene hvile i cirka 20 minutter på benken.
Varm oljen i en tykkbunnet gryte (med høye kanter) til 170-180 grader. Friter brødene, noen om gangen, til de blir gylne på begge sider. La de renne av seg på litt kjøkkenpapir over en rist.
Nytes helst nystekte. Serveres med fikenmarmelade og gode skiver spekemat.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?