Til hovedinnhold

Stekte «knuste» poteter med rogn og rakfisk

1 h
9 varer
316
Stekte «knuste» poteter med rogn og rakfisk

Stekte poteter med rogn og rakfisk egner seg ypperlig som forrett eller fingermat. Tips! Bruk potetene som base, og topp med det du måtte ønske.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg poteter, gjerne små mandelpoteter
  • olivenolje
  • salt

Til servering

  • rogn
  • rakfisk, i skiver
  • rømme
  • gressløk, hakket
  • rødløk, finhakket
  • syltet rødløk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg poteter, gjerne små mandelpoteter
  • olivenolje
  • salt

Til servering

  • rogn
  • rakfisk, i skiver
  • rømme
  • gressløk, hakket
  • rødløk, finhakket
  • syltet rødløk
Vask potetene godt og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Varm ovnen til 220 grader.
Legg potetene over på et stekebrett med bakepapir og «knus» dem lett med en gaffel eller bruk undersiden av et glass.
Drypp over olivenolje og stek potetene i cirka 15 minutter, eller til de blir gylne og sprø i kantene.
Topp potetene med rømme, rogn, gressløk og hakket løk, eller rømme, rakfisk og syltet rødløk. Eller noe annet godt!
woman cooking

Bon appetit!

Vask potetene godt og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Varm ovnen til 220 grader.
Legg potetene over på et stekebrett med bakepapir og «knus» dem lett med en gaffel eller bruk undersiden av et glass.
Drypp over olivenolje og stek potetene i cirka 15 minutter, eller til de blir gylne og sprø i kantene.
Topp potetene med rømme, rogn, gressløk og hakket løk, eller rømme, rakfisk og syltet rødløk. Eller noe annet godt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?