Til hovedinnhold

Ravioli med ricotta, spinat og brunet salviesmør

1 h 30 min
15 varer
1.1k
Ravioli med ricotta, spinat og brunet salviesmør

Hjemmelaget ravioli med ricotta, spinat og brunet salviesmør er nærmest som en kjærlighetserklæring å regne. Deigen skal blandes, knas og hvile, før den skal kjevles til lange silkemyk flak, fylles, lukkes, deles, kokes og serveres.

Pastadeigen kan eventuelt lages i en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser. Kjør alle ingrediensene til deigen raskt sammen til den begynner å samle seg. Hell deigen ut på benken og kna den sammen til deigen blir jevn og elastisk. Pakk pastadeigen godt inn i plastfilm og la den hvile i minst 30 minutter før bruk. Deler av eller alt melet kan byttes ut med durumhvete.

Ingredienser

4
porsjoner

Pastadeig

  • 400 g mel, gjerne 00-mel
  • 4 stykker egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts salt
  • mel, til utkjevling

Ricotta- og spinatfyll

  • 1 fedd hvitløksfedd
  • olivenolje
  • 250 g ricotta
  • 200 g spinat, fersk, vasket og revet
  • 50 g parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • revet muskatnøtt
  • 1 stk egg, stort

Til servering

  • 200 g smør
  • 1 fedd hvitløksfedd
  • sitronsaft
  • 2 håndfull salvieblader
  • 4 ss pinjekjerner, ristede
  • parmesan, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pastadeig

  • 400 g mel, gjerne 00-mel
  • 4 stykker egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts salt
  • mel, til utkjevling

Ricotta- og spinatfyll

  • 1 fedd hvitløksfedd
  • olivenolje
  • 250 g ricotta
  • 200 g spinat, fersk, vasket og revet
  • 50 g parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • revet muskatnøtt
  • 1 stk egg, stort

Til servering

  • 200 g smør
  • 1 fedd hvitløksfedd
  • sitronsaft
  • 2 håndfull salvieblader
  • 4 ss pinjekjerner, ristede
  • parmesan, revet

Pastadeig

Legg melet i en haug på bakebordet og lag en grop i midten. Visp sammen egg, eggeplomme, salt og olje i en bolle og hell blandingen ned i gropen.
Legg melet i en haug på bakebordet og lag en grop i midten. Visp sammen egg, eggeplomme, salt og olje i en bolle og hell blandingen ned i gropen.
Rør melet inn i eggene ved hjelp av en gaffel, litt etter litt. Når deigen begynner å samle seg, knar du den smidig, jevn og elastisk i cirka 10 minutter. Konsistensen skal være fast og ikke klissete.
Virker deigen for hard eller tørr kan du kna inn litt vann. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet, eller på kjøkkenbenken, i minst 30 minutter.
Del pastadeigen i tre jevne biter. Begynn med den ene, og pakk de andre inn i plastfolie og la de hvile så lenge. Klapp deigen flat med hånden og kjør den igjennom pastamaskinens tykkeste nivå. Dryss litt mel over maskinen og pass på at deigen hele tiden er rett og fin.
Gjenta det et par tre ganger, brett gjerne samme leiven som en bok et par ganger mens du jobber på det tykkeste nivået. Fortsett å kjevle pastaen igjennom alle nivåene, og minst to ganger per nivå, til ønsket tykkelse. Den skal være tynn. Del eventuelt leiven i to slik at den blir enklere å jobbe med.
Gjenta det et par tre ganger, brett gjerne samme leiven som en bok et par ganger mens du jobber på det tykkeste nivået. Fortsett å kjevle pastaen igjennom alle nivåene, og minst to ganger per nivå, til ønsket tykkelse. Den skal være tynn. Del eventuelt leiven i to slik at den blir enklere å jobbe med.
Legg cirka 1 ts fyll med jevne mellomrom på den ene siden av leiven. Pensle kantene med vann og løft den andre siden over. Klem deigen godt sammen rundt fyllet og prøv å unngå luftbobler rundt fyllet.
Skjær eller trykk ut ravioli med en passende utstikker eller et glass. Oppbevar de ferdige ravioliene på et melet brett eller kjøkkenhåndkle frem til koking.
Skjær eller trykk ut ravioli med en passende utstikker eller et glass.  Oppbevar de ferdige ravioliene på et melet brett eller kjøkkenhåndkle frem til koking.
Kok ravioliene i rikelig med lettsaltet vann i cirka 3 minutter rett før servering. Fasong og størrelse kan varieres etter ønske. Et raviolibrett er også fint og enkelt å bruke.

Fyll

Fyllet kan du lage mens pastadeigen hviler.
Varm en stor stekepanne, bruk gjerne en med litt høye kanter. Stikk hvitløkfeddet på en gaffel.
Tilsett olivenolje og hell spinaten i den varme pannen. Rør hele tiden med hvitløkgaffelen til spinaten faller sammen.
Kjør ricotta, spinat, parmesan og egg sammen i en hurtigmikser. Smak blandingen til med salt, pepper og muskat.
Smelt smøret i en kasserolle, tilsett et knust hvitløkfedd og la smøret bli nøttebrunt. Trekk smøret vekk fra varmen og tilsett salvieblader og sitronsaft.
Server nykokte ravioli med salviesmør, ristede pinjekjerner og revet parmesan.
woman cooking

Bon appetit!

Pastadeig

Legg melet i en haug på bakebordet og lag en grop i midten. Visp sammen egg, eggeplomme, salt og olje i en bolle og hell blandingen ned i gropen.
Legg melet i en haug på bakebordet og lag en grop i midten. Visp sammen egg, eggeplomme, salt og olje i en bolle og hell blandingen ned i gropen.
Rør melet inn i eggene ved hjelp av en gaffel, litt etter litt. Når deigen begynner å samle seg, knar du den smidig, jevn og elastisk i cirka 10 minutter. Konsistensen skal være fast og ikke klissete.
Virker deigen for hard eller tørr kan du kna inn litt vann. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet, eller på kjøkkenbenken, i minst 30 minutter.
Del pastadeigen i tre jevne biter. Begynn med den ene, og pakk de andre inn i plastfolie og la de hvile så lenge. Klapp deigen flat med hånden og kjør den igjennom pastamaskinens tykkeste nivå. Dryss litt mel over maskinen og pass på at deigen hele tiden er rett og fin.
Gjenta det et par tre ganger, brett gjerne samme leiven som en bok et par ganger mens du jobber på det tykkeste nivået. Fortsett å kjevle pastaen igjennom alle nivåene, og minst to ganger per nivå, til ønsket tykkelse. Den skal være tynn. Del eventuelt leiven i to slik at den blir enklere å jobbe med.
Gjenta det et par tre ganger, brett gjerne samme leiven som en bok et par ganger mens du jobber på det tykkeste nivået. Fortsett å kjevle pastaen igjennom alle nivåene, og minst to ganger per nivå, til ønsket tykkelse. Den skal være tynn. Del eventuelt leiven i to slik at den blir enklere å jobbe med.
Legg cirka 1 ts fyll med jevne mellomrom på den ene siden av leiven. Pensle kantene med vann og løft den andre siden over. Klem deigen godt sammen rundt fyllet og prøv å unngå luftbobler rundt fyllet.
Skjær eller trykk ut ravioli med en passende utstikker eller et glass. Oppbevar de ferdige ravioliene på et melet brett eller kjøkkenhåndkle frem til koking.
Skjær eller trykk ut ravioli med en passende utstikker eller et glass.  Oppbevar de ferdige ravioliene på et melet brett eller kjøkkenhåndkle frem til koking.
Kok ravioliene i rikelig med lettsaltet vann i cirka 3 minutter rett før servering. Fasong og størrelse kan varieres etter ønske. Et raviolibrett er også fint og enkelt å bruke.

Fyll

Fyllet kan du lage mens pastadeigen hviler.
Varm en stor stekepanne, bruk gjerne en med litt høye kanter. Stikk hvitløkfeddet på en gaffel.
Tilsett olivenolje og hell spinaten i den varme pannen. Rør hele tiden med hvitløkgaffelen til spinaten faller sammen.
Kjør ricotta, spinat, parmesan og egg sammen i en hurtigmikser. Smak blandingen til med salt, pepper og muskat.
Smelt smøret i en kasserolle, tilsett et knust hvitløkfedd og la smøret bli nøttebrunt. Trekk smøret vekk fra varmen og tilsett salvieblader og sitronsaft.
Server nykokte ravioli med salviesmør, ristede pinjekjerner og revet parmesan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?