Til hovedinnhold

Hawa Hassans Digaag Qumbe

45 min
18 varer
1.5k
Hawa Hassans Digaag Qumbe

Digaag Qumbe har blitt en internett-favoritt etter at Hawa Hassan delte denne oppskriften via Bon Appetits You Tube-kanal.

Dette er en tradisjonell somalisk rett med kylling, kokos og yogurt. Den skal serveres med ris eller som Hawa foretrekker det, en seng av spinat. Uansett hva du velger, så skal en banan alltid serveres ved siden av, for å få en autentisk somalisk opplevelse.

For å lage denne retten trenger du først å lag den somaliske krydderblandingen Xawaash (som uttales HA-wash). Til den trenger du:

En kanelstang

1,2 desiliter (1/2 cup) koriander frø

1,2 desiliter (1/2 cup) spisskummenfrø

2 spisesskjer svarte pepperkorn

6 kardemommekapsler

1 teskje hele nellikspiker

2 spiseskjeer malt gurkemeie

Ha kanelstangen i en pose, og slå på den et par ganger med et kjevle så den knuser i små biter. Ha alle krydderne, bortsett fra gurkemeie, i en stekepanne over medium varme. Rør rundt hele tiden. La den stå på varmen i cirka 2 minutter, til lukten er veldig aromatisk. La det kjøle seg ned.

Ha krydderne i en kaffekvern og mal til et fint pulver (eller bruk en morter og litt muskelkraft). Sil en gang, og kvern på nytt de store bitene som var igjen. Ha i gurkemeien og bland godt sammen. Oppbevar kryddermiksen i et lufttett glass eller boks. Oppbevar på et mørk og kaldt sted i opptil 6 måneder.

Denne oppskriften er hentet fra Hawa Hassans bok In Bibis Kitchen som er skrevet sammen med Julia Turshen, copyright © 2020. Fotografier er av Khadija M. Farah og Jennifer May. Utgitt av Ten Speed Press, en del av Penguin Random House, LLC.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk tomater, godt modne, hakket opp
  • 1 stk jalapeño, hakket opp
  • 1 stk rød paprika, fjern frø, hakk opp
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss kryddermiks, se egen oppskrift
  • 1 stk rødløk, stor
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk bakepotet, oppkuttet i munnfuller
  • 2 stk gulrøtter, kuttet i fine biter
  • 1 håndfull koriander, finhakket
  • 450 g kyllinglår, utbenet og uten skinn, i biter
  • 2.3 dl kokosmelk
  • 2 ts salt
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 1.2 dl yogurt, naturell
  • olje, til steking

Til servering

  • ris, kokt
  • banan

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk tomater, godt modne, hakket opp
  • 1 stk jalapeño, hakket opp
  • 1 stk rød paprika, fjern frø, hakk opp
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss kryddermiks, se egen oppskrift
  • 1 stk rødløk, stor
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk bakepotet, oppkuttet i munnfuller
  • 2 stk gulrøtter, kuttet i fine biter
  • 1 håndfull koriander, finhakket
  • 450 g kyllinglår, utbenet og uten skinn, i biter
  • 2.3 dl kokosmelk
  • 2 ts salt
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 1.2 dl yogurt, naturell
  • olje, til steking

Til servering

  • ris, kokt
  • banan
Ha tomatene, jalapeño, paprika, tomatpuré, yogurt, krydderblandingen Xawaash og salt, i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til du har en jevn blanding. Sett dette til siden.
Varm oljen i en stor jerngryte over medium varme. Ha i løk, hvitløk og ingefær, rør rundt og la det steke i cirka 5 minutter, til løken begynner å bli myk.
Rør i tomatblandingen, kok opp og skru deretter ned igjen varmen, sett på lokk og la den småkoke i cirka ti minutter. Nå har du laget basen.
Ha i potetbitene, gulrotbiter, kyllingbiter og kokosmelk. Ha på lokket igjen og la det koke i cirka 30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene møre. Ta av lokket og rør innimellom.
Smak til med salt om nødvendig. Server over ris og strø koriander over. Server med en hel banan ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Ha tomatene, jalapeño, paprika, tomatpuré, yogurt, krydderblandingen Xawaash og salt, i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til du har en jevn blanding. Sett dette til siden.
Varm oljen i en stor jerngryte over medium varme. Ha i løk, hvitløk og ingefær, rør rundt og la det steke i cirka 5 minutter, til løken begynner å bli myk.
Rør i tomatblandingen, kok opp og skru deretter ned igjen varmen, sett på lokk og la den småkoke i cirka ti minutter. Nå har du laget basen.
Ha i potetbitene, gulrotbiter, kyllingbiter og kokosmelk. Ha på lokket igjen og la det koke i cirka 30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene møre. Ta av lokket og rør innimellom.
Smak til med salt om nødvendig. Server over ris og strø koriander over. Server med en hel banan ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?